Var er själva, istället för någon annan

Nu har jag funderat igen. Det är så väldigt många, framförallt tjejer, som låtsas vara dumma. Inte dumma som i elaka, utan dumma, korkade. De är egentligen ganska smarta, men gör sig dumma med flit. Jag har också lagt märke till en liten detalj att det ofta är blondiner som gör just detta, och spelar dum. Ungefär som att de känner att de måste "leva upp" till det där ryktet om att blondiner är korkade. Men det är ju inte så. Finns många smarta blondiner.

Självfallet finns det en hel del korkade blondiner också, som är korkade på riktigt. Men jag kan ju säga så mycket som att det inte sitter i hårfärgen, för det finns korkade brunetter också. Den som tror att smarthet verkligen sitter i hårfärgen, den personen, om någon, är verkligen korkad.


Fjortisar, är något jag inte gillar. 14-åringar har jag inget emot, men fjortisar. Och nu ska jag definiera vad jag menar med fjortis, så det inte blir något missförstånd.

En fjortis för mig kan vara i vilken ålder som helst, men beter sig på ett irriterande sätt. Festar varje helg, trycker upp tuttarna under hakan, tio liter smink, ofta jätteblonda, skriker för minsta lilla (inget vanligt skrik, utan ljust skrik som skär i öronen), pratar gärna högljutt om hur de däckade i helgen, eller vem de hade sex med på fyllan osv. Och det där jag pratade om tidigare: de spelar dumma... Ja, listan kan bli lång. Jag blir så less på dessa människor, så jag känner för att klippa till de så fort jag ser de.
    Jag brukar acceptera folk oavsett hur de ser ut eller beter sig (så länge de sköter sig), men fjortisar kan vara ett undantag. Iallafall om de är extrema fjortisar, som stör min ro på vägen hem på bussen från skolan eller stan, eller gör mig döv med sitt skrik, när jag går förbi tyst och snällt, på stan.

Nu har jag varit tillräckligt negativ idag, men tänkte att ni kunde ta er en funderare över hur ni egentligen beter er. Är ni någon av de som låtsas vara dum?

Morgonpigg

Det är söndag, och helgen är snart över. Trist nog. Men jag ska definitivt inte klaga över min helg, för den har varit super. Förutom att jag har gjort illa foten, igen. Blir så less.

Men det var inte vad det här inlägget skulle handla om. Jag har nämligen varit väldigt morgonpigg den här helgen. Och väldigt trött på kvällarna. Jag har vaknat 8 varje morgon, och gått och lagt mig runt 10-11 varje kväll. Visserligen har jag behövt gå upp tidigt både lördag och söndag, men det brukar inte automatiskt betyda att jag faktiskt är trött och lägger mig när jag behöver. Men det bådar iallafall gott inför en skolvecka. För som någon jag känner brukar säga: "man måste se det positiva!".

Morgonsnygg

Jag har tänkt på en sak när det gäller Ghost Wisperer... Melinda Gordon (spelas av Jennifer Love Hewitt) är alltid välsminkad och snygg. Inget fel med det. Förutom när hon nyss har vaknat. Hur kan man vara lika snygg på morgonen som man är när man somnar, om man somnar med tonvis av smink på sig?

Av egna erfarenheter så vet jag att smink inte sitter kvar så där snyggt en hel natt. Det flyttar sig sakta neråt och bildar små fina linjer under ögonen. Inte sexigt. Men Jennifer kanske använder supersmink, vad vet jag.


Tekniken går framåt, men personalen står still

Vi har fått ett nytt sorts busskort, som är lite tjockare och ser ut som ett bankkort. Känns rätt bra. Risken är mindre att det går sönder, eftersom det är hårdare och därmed tåligare, och så. Men finns ett problem. De går inte att använda. De har för det första inte ens skaffat en sån kortläsare på alla bussar, och för det andra så fungerar inte kortläsaren på de bussar som har en. Vad är det då för mening med att ha kortet, om det ändå inte går att använda? Och busschaufförerna ser bara ut som frågetecken och vet inte hur de ska få de att fungera. Ska också tilläggas att det bara har vart manliga busschaufförer.

Men när jag åkte från stan med ettans buss, så var det faktiskt en kvinnlig busschaufför som löste problemet, och fick apparaten att fungera. En kvinnlig. Den ni, alla moppsiga män ute i världen. Kvinnor kan också vara tekniska.

Avkopplande fikastund på Java

Var och fikade på Java med Sofie någon gång i förra veckan. Mycket trevligt. Mycket snack om allt mellan himmel och jord. Fick även syn på Idol-Alice... Inga kommentarer, förutom att hon tror att hon är betydligt mycket mer eftertraktad och förföljd än hon är. Och att alla vill veta vad som händer i hennes liv. Suck!
Men som sagt, fikastunden med Sofie var mysig iallafall.

Trekvartsbyxor

Jag har gjort det igen. Lyckats göra klart ett plagg, som blev lyckat. Den här gången blev det ett par rosa trekvartsbyxor med resår i midjan och vid vaden, och två sidfickor.

Vad tycks? Jag är nöjd. Sköna mysbraller :)

Fruktsallad, ja tack!

Jag ska få en liten söt kattunge om lite mer än en månad. Den ska heta Kiwi, efter Mannys mammutunge i filmen Ice Age 3 -Det våras för dinosaurierna. Igår fick jag en jättesöt gosedjurskatt av Sebbe. Den fick heta Mango. Vad blir det härnäst? Jag kanske döper om mina dammråttor till Päron, Persika och Apelsin.

Bara för att...

...Sebbe kommer hem i morgon. Wiiiiie!
4 juni 2009, bästa dagen i mitt liv <3


Finished

Linnet är klart, wihoo! Helt klart den här gången. Insytt och tillfixat.
PUSS på mitt linne. Blev faktiskt nöjd :)


Tublinne

Det här linnet fick bli mitt testprojekt på nya symaskinen. Och helt dåligt blev det inte tycker jag. Ska bara sy in det lite till i sidorna, men det får bli en annan dag.


Sommaren med Göran

Var och såg Sommaren med Göran för någon dag sen. Riktigt rolig film. Skrattade mest hela tiden. Och jag och Malin har ju en tendens att fortsätta skratta fast det roliga är över. Så ni kan ju gissa hur vår kväll såg ut.

Började i alla fall fint med att Malin ramlade när vi hade klivit på bussen. Mycket lyckat och mycket roligt. Fick kramp redan där, hur skulle då kvällen sluta?

Jo, den slutade riktigt bra. Mycket skratt hela filmen, som även fortsatte på vägen hem på bussen, då det var två mörkhyade som satt och pratade på "sitt" språk, och jag och Malin låtsades att de pratade om oss. Mycket underhållande, för de såg ut att ha ett väldigt invecklat samtal om oss. Och nej, vi är inte störda. Men vi har det väldigt roligt ihop bara.

Trevlig kväll med trevligt sällskap, och filmen får väl typ 3/5... Handlingen var egentligen rätt dålig, men skämten var skoj.

Ice Age 2

Satt nyss och spelade Ice Age 2 på tv-spel. Och vad attackerar mig? Jo, massa spindelliknande saker. Blev direkt avstängning av spelet.

Istället ska jag gå och klura ut lite snygga mönster på kläder, som jag ska sy så fort jag har bestämt tyg. Har ni tur kommer de upp på bloggen vid senare tillfällen.

Uscha

Nu var det fruktansvärt längesen som jag skrev något här, sist. Men idag unnar jag mig själv lite tid åt bloggen. Dagens planer ser ut så här: Stan med Malin, lunch+fika på Java, och sist men inte minst, kanske lite shopping.

Jag är galet sugen på Javas Tacotoast (okej, den heter Foccacia (?) egentligen) kan jag lova. Har inte ätit den på hur länge som helst. Men idag blir det av, för jag vägrar testa nåt nytt!