Junior-VM

Här får ni tre anledningar till att jag kollar hockey när det är J-VM och inte när det är "de stora pojkarna" ("stora" landslaget och Elitserien) som spelar:

Det tacklas mer
Det görs fler mål
De flesta av målen som görs är för Sverige

Alltså raka motsatsen mot de stora pojkarnas spel.
De tacklas inte alls i princip. "Det beror på att det är större rink i Elitserien".
Vad har det med saken att göra? Jo, de blir mesiga och vågar inte tacklas för att de kan riskera att missa och ge motståndaren stor yta. Men se till att träffa då, så slipper ni det problemet. Smartskaft!

Hockeyspelar är inte begåvade helt enkelt. Men det visste vi ju redan.
Heja Sverige!!

Juldagen

Jag måste erkänna att jag tycker att juldagen är väldigt överskattad och tråkig. Det finns absolut ingenting att göra, eftersom allt är stängt eller stänger innan man ens hunnit vakna.

När man var mindre var det mycket bättre, för då hade man alltid fått leksaker och spel i julklapp som man kunde leka med hela dagen, men nu?
Nu finns det ingenting att göra. Jag har suttit och kollat tv, och vart iväg en snabbis till OnOff och Siba (är i princip bara de som har öppet idag) för att köpa DVD, sen har jag inte gjort mycket annat. Tog en krispromenad runt middagstid bara för att komma ut och göra nånting. Sinnessjukt tråkigt.

Men för att prata om något roligare kan jag ju berätta att min mamma är en snäll mamma. Jag fick tre av de tre sakerna jag önskade mig i födelsedagspresent/julklapp: en blå adidaströja från Stadium, presentkort på en privat makeuplektion på Makeup store och en morgonrock. Yeah, lycklig Emma!


Julafton

God jul och grattis till mig som fyller år, och lite till Kiwi som blir sex månader idag.


Det blir jul trots allt

I morgon är det min födelsedag/julafton. Dagen med stort D. Och det ser ut att kunna bli en riktigt lyckad jul:

¤  Det är vitt ute, med massa snö
¤  Bocken har äntligen brunnit ner (vilket jag för övrigt tycker är väldigt roande, speciellt eftersom de hackade sig in i webkamerasystemet och skrev: "tillfälligt avbrott :)" medan de brände ner bocken. Hehe, jag är lättroad jappjapp)
¤  Annika har fått sin efterlängtade Huge-mössa
¤  Jag har åkt tefat
¤  Jag har lärt Sebastian att slå in snygga julklappar (!!!!) - dock så var de två som blev snyggast, till Alex. Det var kanske lite mindre lyckat. Men det är sånt som händer.

I morgon är det som sagt Dagen med stort D, och då blir det tatis och köttebullar och... (to be continued)

Nytt -98?

Snökaoset i Gävle 1998 var jäkligt skoj, samtidigt som det var rätt jobbigt för ganska många. Men jag var bara 5 år, skulle fylla 6, så jag njöt mest av det.

Nu ryktas det om att det kan bli ett nytt snökaos. Kan det? Klart det kan, men jag tvivlar på att det går så långt. Det är mycket snö nu, men långt ifrån vad man kan kalla kaos. Det är mycket snö på ett mysigt men överkomligt sätt.

Var ute på en snöpromenad med Sebbe igår, mycket mys. Traskade omkring i vintriga vinterlandet Hemlingby, och skrattade åt folk som ramlade i skidbacken. Och sen skrattade jag lite åt Sebbe när han ramlade av ett tefat. Hehehe.


Öron-, näsa-, halsmottagningen

Skulle kolla halsen efter problem idag. Fyfan säger jag bara. Aldrig mer.
Fick ett jävla rör uppkört i näsan som han tryckte ner till halsen. Blä, ögonen sprutade. Var förbannat äcklig känsla, och gjorde rätt ont måste jag säga.

När vi kom hem från sjukhuset kollade mamma posten, och vad hittade hon där? Jo, ett julkort som hon inte visste vem det var ifrån. Hon fick tänka en stund innan alla bitar föll på plats. Då började hon skratta. Jag undrade varför, så jag kollade kortet. Jag är snabbtänkt jag, jag fattade på en gång. På kortet stod det:
"God jul och gott nytt år önskar vi i Villa Villekulla"
Då började jag också skratta. Gulliga ni är :')


Men nu är det helg! Bara en halvdag kvar i skolan, sen är det jullov. Fruktansvärt efterlängtat måste jag säga.
I helgen ska jag tvinga pappa att koka knäck, och sen ska jag bara ta det lugnt och mysa heeela helgen. Puss på det!


Bankmannen som svarade i telefonen

Haha vilket skämt. De finns ju inte!

Har försökt ringa banken i en och en halv timme nu. Försökt få tag på två personer, men ingen av de svarar. Det är fan helt otroligt. Skapligt less på att sitta rätt upp och ner på en stol och ringa banken var femte minut just nu. Kan ingen av de där jävlarna svara i en telefon ?

Jul, jul, strålande jul

En vecka och en dag kvar till julafton och min födelsedag. Jag älskar julen. Och nu är jag helt klar med alla julklappar. Tihi.

Ingen julklapp blev som jag hade tänkt mig från början, men tror Sebbes blev mest lik.


På fredag bär det av till sjukhuset igen. Yeeey, jag som verkligen har saknat att åka dit. Eller inte... Ska kolla nåt med halsen tror jag. Om det kan finnas nåt fel där som påverkar astman eller som rentav är anledningen till att jag inte kan andas när jag anstränger mig.

Jag borde ha skrivit ner exakt alla gånger jag vart på sjukhuset i år, så kunde jag räknat de. Måste vara nyss rekord. För i år har jag haft fler anledningar också:

-Ögon - vanlig koll+tryckkoll

-Ögon - skelningskoll

-Sjukgymnast

-Misstanke om shuntproblem

-Skadad fot
-Skadad tumme
-Astmakoll
-Halskoll

Nu är det även så att jag har två saker till som sker förhoppningsvis innan nästa sommar, men de sker 2010.
Jag vet inte vad ni tycker, men enligt mig är det där lite för många sjukhusbesök, speciellt med tanke på att skelningskoll och astmakoll har skett upprepade gånger.

Men snart är det förhoppningsvis över med båda de sakerna.


Det blev GeKås iallafall

Jag trodde inte jag skulle få komma iväg till Ullared fler gånger det här året, men jag hade fel. Wihoo!
Har vart där med HP-klasserna och shoppat. Nästan klar med alla julklappar nu, skönt. Och jag fyndade en del till mig själv också så klart.

Snart är det jullov, bara en hel vecka kvar i skolan först, sen är det bajbaj!
Om 12 dagar fyller jag år = tomten kommer. Tänk att de har gjort en så stor grej av min födelsedag... Jösses va jag måste betyda mycket för folk...

Bästa sättet att fira sex månader

Pusselbygge, Wike-fika, Idol och Änglar och Demoner. Och såklart massa mys med min älskling.

Gav Sebbe den där sötingen. Han började skratta...

Jul i Furuvik

I helgen, 5-6/12 ska CandyCones UF göra debut i marknadsvärlden. Furuviks julmarknad är det som står på schemat. Klockan 14-18 hittar ni oss vid ett bord mitt i smeten någonstans, där vi står och stolt säljer våra älskade CandyCones (godisstrutar för er som inte riktigt kan er engelska). Be there! 

En strut kostar 25 kronor

 


Magnus Betnér - Livets ord

KUNG!
Trots lite för intima detaljer som en deo i röven och rakad pung så är han alltid bäst. Älska Magnus Betnér helt enkelt.
Och det faktum att han drev med Gävle "Sveriges mest deprimerande stad" gjorde bara saken bättre.

Gaaaah, va karln är rolig. Ska jag vara lite elak och säga som Sebbs: fyra pluppar till Bettan? Ja, för det ska jag =)