Nästan frisk... eller?

Nu är det så att mamma kom hem från Göteborg igår. När hon åkte mådde jag helvete, för jag hade feber och spydde. När hon kommer hem har de två symtomen försvunnit, men nu är jag snorig och hostar istället. Ska jag aldrig få bli frisk? (från sjukdomar alltså, hjärnan vet jag att det inte är mycket att göra åt...)

Idol 2009 - så går det enligt mig

Jag måste börja med att säga att Las Vegas-tema är sjukt härligt. Såna låtar man vill upp och dansa till. Ibland, om inte den som sjunger låter som en kråka eller ser ut som stryk.

Topp 3 bästa ikväll enligt mig:
1. Reza - Världsklass! Tror jag satt och gungade genom hela låten. Både jag och pappa satt och sjöng med. Och sjunger pappa är det definitivt bra.

2. Erik - Är det inte uppenbart? Han är bara grym. Han ser bra ut, och har en pipa som många förmodligen är väldigt avundsjuka på. Överraskade ikväll, med en relativt lugn låt. Men ååh, så bra det blev! Ville bara upp och dansa med min älskling! Men jag hade ju bara pappa och Kiwi i närheten, och Kiwi har för vassa klor för att jag ska riskera att dansa med henne och pappa... han är pappa helt enkelt. Han får dansa med mamma, inte med mig.

3. Tove - Tove tove tove... Jag älskar den tjejen. Hon strålar av lycka och sjunger hur bra som helst. Och vad sägs om klänningen då? Wohoo, va snygg hon var. Hon har helt klart rätta knycken.

I botten hamnar Rabih och och Eddie, på min lista. Eddie kändes bara tråkig, mer har jag inte att säga.
Och angående Rabih. Det finns mycket att säga, men vill jag säga något? Ja, okej. Han ser ut som en förvuxen bebis till att börja med. Men det hör egentligen inte hit. Han sjöng falskt, i otakt, och allmänt dåligt.

Jag tycker Rabih ska åka hem. Och nu gäller det!

... jag hade fel. Eddie och Erika ska sjunga för sin existens. Fasen, Rabih är kvar en vecka till... PAJAS!

Jag hade helt jävla fel. Hejdå Erika! Jag som tyckte du gjorde hyfsat bra ifrån dig ikväll.


Efterlängtad trots allt

Idag kommer min mamma hem ifrån Göteborg. Jag måste faktiskt erkänna att jag har saknat henne. Inte hela tiden, men ibland. Att bo under samma tak som tre män (?) i 5 dagar tar hårt. Och det är helt plötsligt jag som har fått ansvaret att dammsuga. Visserligen fick jag den "ordern" från mamma, men det kan nog bero på att då vet hon att det iallafall blir gjort. Kanske. Jag vill verkligen inte. Vi har för stort hus. När jag flyttar hemifrån ska jag leva i högst en tvåa, hela livet.

Och en sak är säker: jag börjar förstå varför mamma tycker det är jobbigt att dammsuga mitt rum. Finns inte mycket synlig golvyya där just nu. Men jag orkar inte bädda sängen, och då får allt ligga kvar på golvet. Jag kan dammsuga köket, hallen, badrummet, vardagsrummet och lite i mammas&pappas rum och det lilla oanvända rummet längst in i huset, som kiwi brukar sova i. Vi kan kalla det "lilla tv-tummet" =)

Why is it so hard?

Mår skit. Mår verkligen inte bra. Måste får ur mig nånting till någon, men har ingen att prata med, så slösar ett inlägg på bara skit. Fast egentligen kan jag inte riktigt skriva problemet här, för jag vet inte om jag vill berätta det för vem som helst... Men okej.

Jag är kär, det är mitt problem. Hur kan man kalla det ett problem? kanske ni tänker. Ja, det kan ju ni fundera på, men ibland är det ett stort jävla problem att vara kär. För kär.

Blåvit i själen

Seriepremiär för a-laget i Kasthallen ikväll klockan 19.30. Be there!


Lista

Bara för att jag är sjuk, har tråkigt och inte har något annat att skriva, så får ni en lista!

Femton ÄR DU?
1. Är du snygg? - mjo men visst
2. Är du fet? - kan jag inte påstå
3. Är du smal? - jaop
4. Är du en tönt? - nääää, bara lite
6. Är du sjuk? - på alla möjliga sätt just nu om man frågar en viss Sebastian ^^
7. Är du feg? - mja, lite
8. Är du törstig? - jao
9. Är du 15 år? - nej
10. Är du rik? - inte vad jag vet
11. Är du fattig? - tror det
12. Är du smart? - har mina stunder
13. Är du shoppingsugen? - ja!!
14. Är du retsugen? - nä, har inte riktigt orken för att retas för tillfället
15. Är du saknad av någon? - tveksamt


fyra SKULLE
1. Skulle du vilja vara längre? - nejp
2. Skulle du vilja väga mer? - mnja, nåt kilo mer kanske, men är rätt nöjd med min vikt nu 
3. Skulle du vilja ha sex med en kändis? - njaäe
4. Skulle du dricka dig full nu? - nä

Sju KAN
1. Kan du vifta på öronen? - japp :D *stoolt*
2. Kan du slicka dig på näsan? - näe :(
3. Kan du kolla i kors med ögonen? - mjupp
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - jaop
5. Kan du vara på en fest utan att dricka? - jaop, hänt rätt många gånger
6. Kan dina vänner lita på dig? - det tycker jag, sen är det väl upp till de om de gör det eller inte
7. Kan du tänka dig att pierca dig i naveln? - usch nej


Fyra antingen eller
8. Pierca tungan elr näsan? - inget av det
9. Vara seriös eller rolig? - både och
10. Brinna upp eller drunkna? - drunkna tror jag
11. Umgås med dina fiender eller föräldrar? - föräldrar såklart

svara ÄRLIGT
1. Tycker du om någon just nu? - ja
2. Sol eller måne? - sol
3. Vinter eller höst? - vinter
4. Soligt eller regnigt? - soligt helt klart!

har du under dom senaste 24 TIMMARNA
1. Kysst någon? - nej
2. Blivit kramad? - nä :O :(
3. Känt dig fånig? - nä
4. Saknat någon? - aa
5. Ljugit? - tror jag inte

*fnys*

Varför måste jag alltid inleda lov med att jag blir sjuk?

Jag vet inte, men så blev det nu iallafall. Förkyld, och spydde inatt... Väckte dessutom Sebbe på köpet när jag skulle försöka klättra över honom för att komma ur sängen. Men huvudvärken och illamåendet är borta, så nu hostar jag bara som en gnu och näsan rinner som en forsande kran.
Men jag mår bra =)


Hej då Nicklas

Det var trevligt att du var med, men nu fick du åka hem. Spelar roll? Jag vet inte, men jag diggade att du var från Göteborg, för som de flesta kanske redan vet så älskar jag göteborgare och deras härliga dialekt! Så jag kommer att sakna dig, även om jag nog tycker att du var bland de sämre idag, men absolut inte sämst.

Vem åker ut ikväll?

Jag pratar såklart om Idol. Kvällens tema är Rock, och jag tror det kan bli roligt. Jag ska spendera mitt Idol-tittande med allas vår bästa Malin! Och innan vi kör igång ska vi till Tempo för att inhandla vår föda för kvällen, bestående av Cola, chips och godis.

Jag vet vem pappa vill ska åka ut, jag vet vem jag tycker borde åka ut, men vem som verkligen gör det lär vi ju märka senare ikväll.

Och vad passar inte bättre en sån här kväll än helstekt fläskfilé, klyftpotatis och pappas mumsiga beasås! Momsi säger jag bara. Momsi!

Favoritjeansen har blivit mindre

Eller så är det för att jag har blivit större. Jag tippar på det andra alternativet.
Jag blev så ledsen igår morse när jag upptäckte att mina favoritjeans inte gick att knäppa. Just då kunde jag inte glädjas åt det positiva: jag har blivit större!

Men det kan jag nu. Jeans går att köpa nya, men att köpa sig en ny kropp är inte lika enkelt (och vääääldigt dyrt), så varför inte ta hand om den man har och vårda den ömt?

Lycka för mig

Vad som verkligen är lycka för mig är att se att jag har blivit "tjockare", kliva upp på vågen och se att jag har gått upp ytterligare nästan tre kilo, och känna att jag börjar bli mer och mer nöjd med min kropp.

"Vad säger hon? Hon vill gå upp i vikt? Hon måste vara sjuk!"

Nej, jag är inte sjuk, och jag vill inte bli det heller, så därför väljer jag att gå upp i vikt istället för att riskera anorexia eller något liknande, och traska runt som ett levande benrangel.
Jag har försökt sedan oktober 2008 med att gå upp i vikt, men ingenting jag har gjort har lyckats. Jag har för bra matsmältning helt enkelt. Kämpade allt jag hade i flera månader, tills jag i princip gav upp vågen och plockade fram måttbandet istället.

Kanske låter konstigt att jag ville mäta min kropp, men jag ville se en förändring, och den kunde jag inte se om jag inte skrev ner den. Så det gjorde jag. 24 januari 2009 mätte jag mig för första gången på alla möjliga ställen: midjan, brösten, höften, rumpan, låren, vaderna, armarna. Ja, you name it! Jag kände mig så liten och smal, men samtidigt kände jag att "nu jävlar ska jag bli större och se ut som en riktig människa".

Så så fick det bli. Jag började träna lite mer, åt som vanligt, men tänkte på att ta med mellanmål till skolan när det var långa dagar, och åt på McDonalds istället för i skolan när maten i skolan var vidrig.

Nu, nästan nio månader senare är jag riktigt stolt över mig själv. Jag har lyckats! Jag har blivit större på samtliga ställen förutom höften. Men höften har fått sig en stor förändring ändå, för i januari stod mina höftben ut, så man verkligen såg de. Nu smälter de in i magen på ett fint och normalt sätt. För ni ska vet att det är verkligen inte normalt och hälsosamt med höftben som sticker ut några centimeter. Det är ett varningstecken!

Och bara för att se om det hänt något på vågen (vilket det såklart måste ha gjort med tanke på att jag ändå hade blivit större) så klev jag upp på vågen igen, efter flera månaders våg-strejk. Vågen visade 52,8. Jag antecknade inte min vikt i januari, men någon gång under den tiden var jag nere på 47 kilo, vilket är på tok för lite! Men nu är jag tillbaka där jag var för ett år sedan, innan jag blev sjuk och trillade ner i vikt-helvetet.

Så mitt tips till alla som vill gå upp respektive ner i vikt: släng vågen! Gå efter hur du vill se ut och känna dig, så löser sig resten automatiskt :) Puss på er!


Joggingrunda för att friska upp sinnet

Jag har precis tagit mig en liten joggingrunda på 2 km. Mer blev det inte idag, för det var så kallt och mörkt ute. Men jag har kommit på en sak, att jag ska försöka jogga en bit varje dag, eller ta en promenad. Men på torsdagar och fredagar har jag gett mig själv ledigt om jag inte hemskt gärna vill ut och springa, för jag får nog med träning de dagarna ändå.
Men eftersom de säger att det är bra för "själen" att motionera varje dag, så är det ju värt ett försök. Så kan jag se efter om några veckor och se om jag känner någon skillnad. Det kör jag på!
Och nu har jag ju skrivit det här på bloggen, så nu måste jag följa det också...
ASICS GEL PULSE W WHITE  / SKY BLUE
Men när jag ändå är inne på att motionera så kan jag även nämna att jag har köpt nya joggingskor, som är supersköna. Sitter perfekt på mina fossingar. Och som det känns hittills så gör de även så jag kan jogga på asfalt, vilket jag inte kunnat tidigare, pga mina knän som spökar.

Hemtenta - Fitness 2000 A

Låter skoj va? Det är det inte kan jag ju tala om.
Ska svara på 33 frågor, hitta de flesta svaren i ett häfte på 50 sidor, och lämna in det på torsdag, för att jag missade tre timmar fitness (en lektion!) förra veckan. Snacka om att jag ska göra allt för att vara med på varenda lektion hädanefter!


Johan Glans - World tour of Skåne


"Det var enda gången jag fick till det där kung fu-skriket, det var när man slog sig själv på nötterna..."


"Mitt sämsta minne från simskolan var när jag blev dragen i kroken"
"Jag hoppas att det här är sant, för annars har jag vart med om ett fruktansvärt övergrepp!"


"Det är hennes jobb att dra i den biten så att säga.."


Kissie vs. Blondinbella

Förut hade jag ett starkt hat mot Blondinbella. Det bara var så. Hatade hur hon var. Men hon kan säga riktigt smarta saker ibland faktiskt. Till skillnad från Kissie. Det enda hon skriver om är hur rik hon är, hur många läppförstoringar hon har råd med o.s.v. Att folk ens orkar läsa skiten, jag förstår verkligen inte.

Jag har läst Kissies blogg ett fåtal gånger, men aldrig mer. Hon är inte värd att ges pengar. Då börjar jag hellre läsa Blondinbellas blogg igen. Men tvek på den också.
Håller mig till fröken Arvendal, herr Sesse och chipchop-Jeskeen. Fina hederliga människor det =)

Ny hårfärg, samma människa

Bara för att jag har blonderat lite slingor i mitt hår ska ni inte deppa ihop. Jag är precis den gamla vanliga, något konstiga, Emma som jag alltid varit, bara med en lite mer omodern hårfärg. För det var just vad försäljaren sa till mig när jag skulle bestämma vad jag skulle köpa. Jag ville färga hela håret blont, men det skulle inte fungera på mitt hår. Så då fick det bli slingor. Men försäljaren tyckte inte att jag skulle göra slingor, för den hårfärgen jag hade (mörkblond, fast som för mig kallas brun) var inne just nu. So what? Hade jag sagt att jag ville veta vad som var inne kanske?

Nej, jag sa att jag ville färga håret, och ville ha det blont, för jag tycker det är fint, och för att jag har en utväxt på någon decimeter som gör mitt hår avskyvärt. Jag har aldrig påstått att jag vill veta vad som är inne just nu. För så här ligger det till: jag är alltid inne, när jag har tak ovanför mig och väggar runt om mig, och jag är ute när jag är utomhus. Enklare än så kan det inte bli. Tummen upp för försäljare som säger att ens kunder är helt "ute" dessutom. Idioter!

Jag är den jag är och skiter fullständigt i vad folk säger är "inne" eller "ute". Trivs jag med mig själv gör andra det också, oavsett om mitt utseene är modernt eller inte.

Och sen kan jag ju även tillägga en annan sak: för ett tag sen var det väldigt inne med utväxt, så vissa kändisar gick till och med och färgade håret så det såg ut som att de hade utväxt. HUR FASEN KAN MAN GÖRA DET FRIVILLIGT?! Jag färgade det istället för att slippa min utväxt, och se, då blev jag omodern. Men mitt underhår är iallafall inne, för det är fortfarande "mörkblont".
Shit, vem bryr sig.

Emma heter jag, och jag trivs rätt bra med mitt utseende, oavsett om Blondinbella, Kissie, Kling eller någon annan skulle påstå att jag är "såååå ute". Tjatja!

Hemska tanke

Jag och Sandra satt och pratade deppiga saker på lunchen igår. Och en fråga Sandra ställde mig fick mig verkligen att reagera och börja tänka.
"Men liksom... tänk om Sebbe dör i morrn!"
Hemska tanke! Att min Sebastian skulle dö. Det vill jag inte tänka på. Men jag fick ur henne lite senare att det hon menade var att man ska ta vara på stunden, och tiden tillsammans, för man vet aldrig när det tar slut. Och det stämmer ju.
Jag är lite dålig på att ta vara på tid. Rätt värdekass faktiskt, tyvärr. Men jag jobbar på't :)

Låt mig vara

Jag blir illamående av ditt beteende. Vilken del i UPPTAGEN förstår du inte?

Onsdag 7/10

"Och så hade hon lagt in den på erotiska bilder... Åhh, va kåt man blir!"

Citerat av Sandra Karlsson

Förstå ironin, och tänk er två tjejer som går runt på stan och säger att de blir kåta... Bara det, är värt ett skratt^^

Syn- och skelundersökning


Jag var på sjukhuset idag (någon som är förvånad? Tänkte väl det..) för att kolla skelning för en eventuell operation. Fick såklart kolla synen då också. Men det var inga större problem. Gick sämre när jag fick droppar för att kunna kolla om jag hade något brytningsfel dock.
Vänstra delen av bilden är hur tavlan ser ut normalt. Och högra delen är ungefär hur jag uppfattade den en halvtimme efter droppningen. Och det blev inte bättre när det gick en timme till. Försökte urskilja att det stod Per Karlsson på en skylt, men det var bara två gråa streck. Göörbra där Emma!

Men nu är iallafall den undersökningen avklarad. Nu ska jag bara vänta på ett positivt besked från ortoptisten, dvs att operationen blir av.

Lördag 3/10

"Nu har hon ju börjat inse att det är en bulle hon sitter bredvid och inte en människa..."

Citerat av en man på bussen som tydligen inte är lite snärt som han var för 10 år sen (och det är ju så ovanligt^^).

Torsdag

Det var länge sen jag la upp dagens outfit, så jag gör väl det nu då.
Ursäkta att jag ser fruktansvärt trött ut, men jag hade mina anledningar, och det var dessutom väldigt tidigt som jag tog bilden.

Halsduken är köpt på Glitter för 129:-
Det rosa linnet är köpt på Gekås i Ullared, för ungefär 50-lappen
Svart t-shirt och svarta strumpbyxor är köpt på HM
Och den otroligt snygga lindan jag har runt handen kommer från Borgarskolan i Gävle.