Kiwi "Kifflan" Wike

Lite klasskillnad är det väl ändå på lilla Kiffelikeij (skulle plats i både Finland och Island, woho! namnet alltså, inte katten)


Lär känna din katt

Kan man inte prata med sitt djur (vilket de flesta har insett att man inte kan) så får man lära sig att förstå de på annat sätt. Jag har två katter, varav den ena är väldigt lätt att förstå och den andra är lite mer vilsen i pannkakan och förstår nog knappt själv vad hon menar.

Maja - blir tonåring i år (alltså blir hon fjortis nästa år - inte att se fram emot). Fin, renrasig bondkatt som är en aning lat nuförtiden. Väldigt lätt att läsa av vad hon är ute efter när hon kommer smygandes och gosar.

Tre saker att kolla om Maja kommer smygandes:

Är du ute och dörren in är öppen?

Är du inne och dörren ut från rummet är öppen?

Är det mat i matskålen?

 

Först efter att du checkat av den listan så kan du inse att hon kanske bara är gossugen!

 

Den mindre krabaten, Kiwi är en liten förmodad blandning mellan skogskatt och bondkatt. Hon lever fortfarande sitt första år och allt hon ser, ser hon för första gången. Hon är ganska svårläst. Det enda man kan se med henne är att hon vill ha ost om hon sitter vid mammas fötter på morgonen när mamma sitter och äter frukost. Det är det enda helt uppenbara. Men som sagt, hon lever fortfarande sitt första år, så vi har nog tid på oss att hitta tecken på henne som tyder på olika saker också.

 

Den som lever får se.


Citat

"En Wike springer inte. Vi åker snålskjuts på fötterna!"

Citat av: mig själv

Ny design

Ny header, ny logga. Enjoy!

Hjärnspöken

Såna har jag många av. De finns alltid där, men märks bara ibland. Man kommer på sig själv med att tänka negativa tankar om något som egentligen är bra.

Småsaker, detaljer, kan få mitt humör att störta. Bara så där. Sånt som egentligen alltid finns där, men som jag väljer att inte fokusera på. Men när de små hjärnspökena sätter igång är det det enda jag ser. Småfel. Skitsaker. Men oavsett hur mycket skitsaker det än är, så är det ändå saker som stör mig och som jag inte gillar. Men det är ju bara det att de saker som hjärnspökena ställs emot väger upp totalt. De positiva sakerna är så många fler, men ibland hamnar man i en svacka och fokuserar på det negativa.

Man är inte mer än mänsklig...

Parlista

* Vad heter ni? Emma och Sebastian
* Hur träffades ni? Började prata på internet, och sen träffades vi en höstdag i Boulognern
* Tillsammans? 4 juni 2009
* Är ni förlovade? Nejp
* Bor ni ihop? Kan jag inte påstå
* Har ni barn? Love, Mango och Blåbär =)
* Har båda körkort? Ingen, men jag ska börja övningsköra nångång snart tror jag, och Sebbsson ska väl förhoppningsvis få tummen ur arslet han också
* Kommer du ihåg er första kyss? Japp, han attackerade mig! :D
* Vem sa "jag älskar dig" först? Kommer inte ihåg
* Vem är äldst? Sebbsson, fyra år äldre
* Vilka stjärntecken är ni? Jag är stenbock och han är tvilling
* Vem fyller först på året? Sebbs
* Vem är längst? Sebbsson
* Vem sjunger bäst? Jag! =)
* Håller ni i handen på stan? Aoo
* Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja, ungefär tre månader
* Vad har ni gemensamt? Mycket
* Blev du kär i första ögonkastet? I princip
* Har ni någon speciell låt? At the beginning :)
* Har ni några "fri kort"? Nejnej!
* Har ni stora framtidsplaner? njae, vi lever i nuet
* Har ni gråtit i varandras armar? Nejp
* Har ni varit utomlands tillammans? Ne, tyvärr
* Vilket är ert bästa minne? hmm, ingen aning faktiskt
* Vem lagar bäst mat? JAG! Utan konkurrens ;)
* Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Olika. Är sällan tillsammans på vardagskvällar
* Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Yesbox
* Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? nä, är väl sex km eller nåt sånt
* Blir du lätt svartsjuk? Ganska
* Brukar ni bråka? Bara småtjafsa
* Ringer eller SMS:ar ni mest? Båda har gratis sms, så får ni gissa vad vi gör
* Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hela han är fin, men magen och ögonen är pricken över i:et :)
* Vad använder ni för preventivmedel? Jag käkar p-piller
* Brukar nån av er prata i sömnen? där kom det... jag har vaknat några gånger av kommentarer som "öh! tjockis!!"  och "äh, håll käften!" Så ja, Sebbe pratar i sömnen :P Snälla saker han har att säga till sin flickvän måste jag säga =)


Helvetesvulkanen på Island

"Syns det inte, finns det inte".
Jag blev så förbannat besviken när jag gick ut i torsdags och inte såg ett dugg av askmolnet som ska finnas ovanför oss. Ingenting.

Hur kan det komma sig att solen kan lysa precis lika klart och himlen vara precis lika blå, när det ska finnas ett tjockt askmoln uppe i luften som hindrar all flygtrafik. Knas.

Enda sättet det påverkar mig på är egentligen att min käre far inte kan komma hem från Turkiet, och därför måste ta ut massa extra ledighet, som han egentligen borde ta ut för att bygga ett badrum. Jag vet, i-landsproblem. Men jag har sagt det förr och jag säger det igen. I-landsproblem är också problem. Men det är en diskussion jag tar vid ett senare tillfälle.

Just nu väntar vi bara på rapporter från pappsen om hur läget är. Men några extra dagar i solen tror jag inte de lider något fruktansvärt av. Vem skulle göra det.

Bikinirelaterad kris

Jag började sy ihop min bikiniöverdel för några dagar sen. Det gick rent ut sagt åt helvete. Den blev för liten, för jag hade tänkt fel. Men envis som jag är så tänker jag inte ge upp. Jag får försöka igen helt enkelt. Men just nu är jag bara less på allt som har med bikinis att göra.
Men jag har kommit på två eller tre detaljer jag ska göra annorlunda i mitt skapande. Tur att jag har mer än halva tyget kvar!
För en bikini ska det bli. En blommig. Så är det bara!

Nyklippt

Det blev en stor skillnad, och jag är nöjd. Känns förvånansvärt bra med kort hår faktiskt. Blev av med två decimeter på längden. Underbart!