Just nu är det många som ringer, MEEEEN, jag behåller min plats i kön


hmmmmmmmmmm. Så jäkla skön! :D

Vuxenpoäng

Nu har jag samlat vuxenpoäng genom att gå till banken och skaffa internetbank och öppnat sparkonto. Ojoj, nu är jag stor. Duktig kände jag mig åtminstone, när jag gick in där alldeles ensam och tog en nummerlapp och slog mig ner på en bänk.
Kan ju lugnt säga att jag gjorde ett smart drag som gick till banken i Bomhus istället för den på stan, för jag hade tre personer före mig och det är "mycket" för att vara i Bomhus. Det är människotorka om det är i stan. Tre stycken före i kön när man går in på banken i stan är något man bara kan drömma om. Speciellt så här i juletid.

Men nu är det gjort. Jag har min dosa, jag har avslutat UF-kontot och öppnat ett sparkonto. Alltihopa på mindre än en timme. Och dessutom hann jag med att handla med mamma och köpa en julklapp till morgondagen. Effektiva Emma är på gång!

Livet är inte dagarna som passerar, det är dagarna du minns

Rätt smart citat, men jag kan inte sluta skratta, för det låter så roligt.. Hehe!


Emma Wike - prylgalen blommälskare

Var en sväng till Rusta med Nattha och Filip idag. Shoppade för 91 kronor totalt. Fick med mig en film, två chipspåsar och en del av min julklapp till julklappsleken på torsdag. Och eftersom jag vet att tre eller fyra personer som ska vara med där läser min blogg så kan jag inte skriva vad det är. Men det är något praktiskt och bra.

Sen åkte vi förbi Erikshjälpen. Och där trodde jag aldrig att jag skulle shoppa, men jo, 20 kronor slängde jag ut. På två skor, en i glas och en i porslin och 10 stycken julgranskulor (jag vet att julen är över, men jag ska väl kanske klä en ny gran i framtiden och dessutom klä en egen gran när jag flyttat hemifrån). Glasskorn som jag köpte är jag tokkär i. Det är en känga som jag fyllt med blå stenar och satt ett värmeljus i. Riktigt fint blev det. Lägger kanske in en bild lite senare, ungefär i samma veva som jag slänger in bilden på mitt fina armband. Dvs vilket år som helst.

Nu ska jag kolla tv med mamma och trycka i mig massa chips, för det är något jag saknat under julen. Och för övrigt så åkte mormor och morfar hem idag. Ganska skönt att ha huset "tomt" nu efter en vecka med full fart från alla håll. Men de är mysiga, det är dem.

Jul, jul, strålande jul

Min födelsedag/julafton blev verkligen jättelyckad. Och jag blev jättenöjd med alla presenter. Men det absolut bästa var ett armband som jag fick av Sebastian. Fyra blommiga kulor och sex små hjärtan och i mitten står det "Love". För er som inte har så bra koll kan jag informera er om att vi blev tillsammans 4/6, därav fyra och sex. Och jag älskar blommor. Och Love talar väl för sig själv. Man kan inte annat än älska min pojk. Den bästa som finns.
Bild på armbandet lägger jag in senare, för nu ska jag krypa ner i sängen och hålla tummarna för att min jobbiga huvudvärk är borta i morrn.
Har varken tid eller lust att bli sjuk nu.

18 år i fokus

Idag är det julafton. Äntligen, som jag har längtat. Men just idag känner jag att jag fokuserar lite mer på mig själv, eftersom jag ändå fyller 18. Det är en viktig ålder. Så därför invigde jag dagen med att gå till tempo och köpa fyra trisslotter som jag vann totalt 75 kronor på. Inte helt dåligt. Får se vad det blir för utdelning på nästa lotter.

I övrigt har jag haft en rätt bra dag idag, men den blir inte som vanligt. Till kvällen blir det "bara" familjen plus mormor och morfar och Janne. Inga kusiner och ingen Lasse och ingen farfar. Känns konstigt med så lite folk, men det får ju vara som det är.

Gårdagen var jättemysig och spenderades hos min fantastiska pojkvän i Hemlingby. Spelade bingolotto och drack cola (nä, jag vet, jag dricker inte julmust) och åt klubba och pepparkakor (nej, jag äter inte skinkmacka heller). Riktigt mysig kväll, men tyvärr ingen vinst på bingolotto. Dock väldigt nära en bil och en Mexicoresa. Inte helt fel.

Nu ska jag återgå till släkten innan det blir mat. Usch, jag är inte alls hungrig. Men däremot nyfiken på alla julklappar.
Hihi, God jul på er alla tomtar ute i världen!

NBJ - företaget ni bör undvika

Jag har ju nämnt några gånger att NBJ ska bygga badrum hos oss. De började 15 november och skulle vara klar 26e. Det var de definitivt inte kan jag säga. De är fortfarande inte klar här. Och det är så irriterande lite som är kvar, men som ändå gör att vi inte kan använda oss av vårt badrum.
De var här och jobbade på bra under tio dagar, men andra veckan så bröt ena snickaren ett revben så då stannade arbetet. Sen dess har det väl inte hänt så mycket. Och som de har grisat ner.
Flytspackel över hela förrådet, nån gegga på dörrlisterna (för att de var för lata för att sätta upp tejp innan de började kakla), märke i badkaret efter att de tappat dörren på det och ingen fog i skarven mellan vägg och golv.

Det är bara vad de "gjort fel", men sen är det saker de helt enkelt inte gjort klart också. Så som att lägga lite silikon runt ett rör från golvvärmen. Och så ska de se till att laga badkaret. De skulle även foga i fönstrena där de glömt fog och så skulle de såga av dörren för att den inte gick att stänga. Men de två sistnämnda sakerna fixade pappa åt de efter någon vecka av tjat utan att de dök upp.

Nu har det gått tre veckor över tiden och de verkar inte visa något tecken på att dyka upp. Både mamma och pappa har ringt ett antal gånger, men utan resultat. Det var till och med så illa att chefen lät bli att svara efter att ha pratat med mamma en gång. Han verkar vara ett riktigt svin om ni frågar mig. Ett riktigt jävla manssvin. Och såna vill jag inte stötta genom att betala pengar till, så nu är det de som kommer hit i morrn och gör klart arbetet.
Annars får lilla jag ta på mig hårdhandskarna och mejla GD så det blir lite fart i röven på vår "lille vän"*.

* det var vad mamma kallade chefen för företaget när han direkt tog på sig en försvarsattityd som hette duga när hon ringde honom. Mamma ville bara lugna honom och sa lugnt att "men lille vän jag har redan ringt..." Där klev hon på en ond tå för "lille vännen" höjde genast rösten och sa att "du kallar minsann inte mig för lille vän!"

Jag vet inte vad ni tycker, men jag tror att NBJ skulle klara sig väldigt mycket bättre utan din bittra chef. Så slopa honom och kom hit och gör klart vårt badrum!


En komplimang ger mycket mer än du tror

Livet leker just nu.
Jag har en pojkvän som jag älskar mer än allt annat. Snart är det jul (och jag blir 18). Jag spelar i stans goaste fotbollsgäng och jag har världens bästa jobb och världens finaste kollegor. Tänk att man kan bli så otroligt glad varje gång man ser er. Ni har alltid något nytt snällt att säga och från skolan är man ju inte direkt bortskämd med komplimanger om vi säger så. Men det vet nog de flesta.

Hur ofta får man höra i skolan att man gör något bra? Det kan stå på ett prov: "bra!" och man ser betyget, men sen då. Jag har aldrig fått höra att något jag gjort faktiskt varit bra. Aldrig fått höra att någon är glad att jag kommer i tid. Snarare får man höra att alla andra är så dåliga som inte kommer i tid, att ingen kan sköta sig o.s.v.
Men jag då? Räknas inte jag?
Finns inte jag? Så känner jag nästan varje dag i skolan. Jag är en person som alltid är i tid till lektioner, alltid har med det jag ska och gör uppgifter i tid och även hinner med en hel del extrauppgifter. Får jag beröm? Nej. Däremot när jag råkar komma 10 minuter sent för att det är vinter och jag missat bussen, eller den inte ens har dykt upp (ni vet, x-trafik...) då får jag höra att det var dåligt att jag inte kunde komma i tid. Att jag, som resten av klassen, är usel på att hålla tider.

Ursäkta
, men alla andra dagar är jag först, kan ni inte då acceptera att jag kan råka komma 5-10 minuter sent en enstaka gång?

Nu hade jag tänkt flika in på något som är betydligt mer positivt och glädjande. Nämligen, mitt jobb. Jag kom dit till en utbildning idag och var alldeles svettig för att jag hade skyndat mig för att inte komma sent. Och när jag kommer in, någon minut sen så får jag enbart beröm och komplimanger. Fick höra hur fin jag var idag, att jag hade fina kläder, att jag såg fräsch ut. Det var ingen som brydde sig om att jag var lite sen. Det var oväsentligt. Och som om det inte vore nog så fick jag beröm för att jag varit så duktig att jobba på i starten och att jag kommit igång så fort. Jag har hittat paradiset. Platsen där man får uppmärksamhet och peppning för allt man gör. Det ska löna sig att vara duktig. På fler sätt en bara ett papper med bokstäver på.

Alla människor behöver komplimanger och att få höra att det de gör är värdefullt och uppskattat. Det spelar ingen roll hur gammal en person är, hur ny eller gammal i gemet personen är, man behöver alltid få höra att det man gör är bra. Om man så är busschaufför och har vart det i 30 år och tycker att man "bara" kör bil och att vem som helst kan göra det jobbet, så behöver man få komplimanger ibland.

Därför har jag den här veckan bestämt att jag, eftersom jag åker så mycket buss, ska ge minst en av "mina" busschaufförer en komplimang. Det kan vara om utseendet, attityden eller sättet att köra på, men något ska jag säga.
Det blir veckans mål innan jul.


Mot Bumbifest

Nästan helt redo för Bumbifest i det rosa paradiset. Väldans nöjd över min sminkning måste jag säga. Dock kan jag inte lägga ut någon vacker bild på den, då min kamera vägrar få bilderna som jag vill ha dem. Men jag kan ge er en ledtråd: den är ursnygg ;)

Mot Bumbi var det ja. Sen hem till Sebbsson och mysa hela natten lång. Tjohoo!


Killar är lite knasiga, men ändå gillar vi dem

Citatet av Peter Dalle la jag upp för några dagar sen, men det är värt att upprepas.
"Jag hör ju vad människan säger, men jag förstår inte vad hon vill!"

Och sen tänkte jag bjuda på ett till citat, från min underbara favoritfilm Ice Age 3.
"En klapp på axeln är som ett halvårs terapi". So true. Om du är kille.

Sånt där pratar vi i Wikebyn om när vi äter middag. Mycket givande konversationer. Dessutom pratar vi namn.. våra egna. Vi har korta namn allihopa. Det är till och med så illa att pappa tänkte öppna ett brev som var till Filip, för han trodde det stod Ola istället för Filip.
"Det var ett kort namn och sen Wike så jag tänkte att det var till mig." Tji fick du.
I vår familj heter vi Ola, Annie, Emma (det är jag, mohaha), Filip och Simon. Inte direkt många bokstäver där inte. Men vi är glada ändå. Tror vi åtminstone.

Nu ska jag fika med farfar och mamma och sen ska jag och mamma satsa på att färga mitt hår lite senare. Håll tummarna för att mitt hår inte blir tomterött (även om det vore lite passande i dessa tider).

Fulla muggar hela livet

Ikväll blir det färgning av håret om mamma har lust och tid att hjälpa mig. Sen ska jag lägga fokus på jobb och planering tror jag. Får även se om jag åker med och kollar träningen ikväll, men det beror på hur min förkylning mår och hur mycket jag har att göra vid den tiden. Justja, måste ju köpa julklapp till lördag... Där gick lite tid.

I morrn är det torsdag. Inget speciellt med den dagen. Men sen..

Fredag: inflyttningsfest hos Bumbi-Evelina!
Lördag: julklappsbyte med laget
Söndag: eventuellt utbildning och sen träning

Sen har vi kära julveckan. Ska bli så skönt att vara ledig och slappna av.

Måndag: skola och julklappsbyte
Tisdag: Sista skoldagen, rackarns va skönt!

Sen har jag jullov och där är inget direkt planerat. Men kul ska jag ha!

Lucia 2010

11 dagar till julafton. 11 dagar till 18. Någon som vet hur Tempo i Bomhus har öppet under juldagarna? Ni vet, trisslotter går inte säkra från och med 24 december.

Var hem till Evelina igår och hade klass med henne och Erika. Var riktigt trevligt och jag var inte alls så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Men umgås man med trevliga människor gör det inget om man råkar säga lite fel eller så, det går att skratta bort. För skratta är något jag är bra på. Dunderbra måste jag erkänna.

På fredag är det inflyttningsfest hos Bumbi och på lördag är det meningen att jag ska ha fått köpt en julklapp för 70 kronor och klämt fram ett rim för då är det julklappsbyte som gäller. Och på söndag är det Ny konsult-utbildning. Och sen går jag in i min sista skolvecka för 2010. Ska bli så underbart skönt att komma bort från plugget ett tag och fokusera på det jag för tillfället tycker är roligast och mest givande.

Kram på alla fina människor som läser min blogg, nu ska jag få min skönhetssömn så jag är vackrare än någonsin i morrn!

"Jag hör ju vad människan säger, men jag förstår inte vad hon vill!"

Typiskt manligt. Så klockrent. Sagt av Peter Dalle i Ogifta par - en film som skiljer sig. Mamma låg och gapskrattade någon minut efter att myntet fallit ner och hon verkligen kände att det var så passande för dagens samhälle. Hon är rolig min mamma. Och bra att ha.
Kvinnor är bra på att prata, men männen förstår aldrig vad vi menar. De förstår inte vårt språk helt enkelt. "Jag har ont i ryggen" betyder alltså självklart att man har ont i ryggen, men även en eftermening om att man gärna vill ha massage, men det är ju just eftermeningen som killar aldrig uppfattar.

Nu börjar nedräkningen

Medan ni andra räknar ner till Julafton så räknar jag ner till min 18årsdag. Det är nämligen samma dag. Som de flesta nog redan vet vid det här laget så fyller jag alltså år på julafton. Och för att bespara er era små fingrar så svarar jag på alla fråga direkt: nej, det är inte alls roligt att fylla på julafton, det suger.
Där har ni det svaret.
Men inte mitt fel att min mamma och pappa fick för sig att skippa preventivmedel vid helt fel tidpunkt. Helt och hållet deras fel. Jag är inte bitter. Bara lite. Fast nä, för snart är det jul och jag blir 18!

Här får ni en lista på prioriteringar jag gör när jag fyllt 18:
Köpa trisslotter
Vinna på Stryktipset och hämta ut min egen vinst
Bli medlem på alla möjliga roliga webshop-butiker
Skaffa mig ett sparkonto (så jag slipper min burk bredvid sängen...)
Eventuellt ta mig en tripp till krogen för att skaka lite rumpa

Där har ni lite olika saker jag tänkt göra när jag blivit stor. Och i den ordningen. Ungefär.

Julklappen till mig själv

Med mitt starter-kit beställde jag Satin Lips åt mig själv. Tyckte jag var väl värd det. Mjuka, kyssvänlga läppar är numera min vardag. Inget mer läppsylberoende här inte!

För övrigt har jag nu inhandlat alla julklappar. Nästan åtminstone. Bara en del kvar till Sebbs, men annars är jag helt klar. Och tur är väl det för nu börjar pengarna försvinna. Spenderade även 470 kronor på mig själv idag. Kjol, kavaj och ett svart graffiti-nagellack. Fick tips från Anna att grunda med guld så ser det ut som leopardmönster. Fett coolt! Måste jag definitivt testa nån dag när jag får lite tid över. Undra när det blir...?

Idag har jag och Sebastian 1,5 år tillsammans. Det är sjukt va fort tiden går. Känns som det var igår vi var i Ålbo tillsammans för första gången, men nej. Känns som att det bara var någon vecka sen vi låg och skrattade åt Sebbes talang för matte. Men det första var 1,5 år sedan och det andra var ungefär 10 månader sen. Helt sjukt.
Vi ska iallafall fira med att dricka cola och äta chips och twix. Och kanske även kolla "Ryktet går". Det märker vi.

Puss på en härlig dag som innehållit många skratt och roliga repliker.
"Ååh va spännande! Nästan som att förlora oskulden."

Lilla julafton

I morrn är det lilla julafton. För mig alltså. Ingen annan. Har fått hem en låda med massa megaroliga saker i som jag ska sitta och beundra hela eftermiddan. Jag och mamma kommer väl bänka oss i köket och vara alldeles lyriska över alla produkter. Megakul!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och vänta på min pojk som nördag tv-spel. Jag förstår inte det roliga med att spela hockey... Inte skoj alls. Undra om han skulle märka om jag försvann. Skulle kanske testa?

Virrpannan

Tryckte precis i mig massa ananas och nu kliar det som satan i munnen på mig. Ajaj. Vad beror sånt på?

Kom iallafall hem från en skön träning för en halvtimme sen. Fortfarande obesegrad i smålagsspel, kan det bli bättre? Jag som är totalkass inomhus, jag måste ju helt enkelt ha väldig tur med mina medspelare hela tiden. Eller är jag bara en naturbegåvning ändå? En naturbegåvning som inte förlorar men ändå inte är bra, haha.

Nu ska jag duscha och krypa ner i sängen för i morrn väntar en lång dag på Hemtex och sen ska jag kolla kläder. För en gångs skull åt mig själv faktiskt. Skojsigt värre!