Fullspäckad dag

Skola till 17.00
Middag med Maria på stan runt 17.00-17.30
17.30-ca. 21.00 Fikamys/jul- och nyårsspecial + möte på Lindas studio
.
Och efter det blir det registrering för att bli Fristående hudvårdskonsult. Spännande!

Pigg och glad tjej

Pigg är kanske en överdrift. Kroppen är totalslut efter dagens träning. Men glad är jag. Nåt så enormt. Trots att det är söndag. Jag har inte vart så här glad och haft en så trevlig söndag, på länge! Söndagar brukar ofta vara min ligga-hemma-och-deppa-dag. Låter positivt va? Haha.

Men det är faktiskt så att jag brukar vara övervägande positiv alla andra dagar, och ibland måste man få må piss och ha tråkigt. Och varför inte välja söndagar när det ändå snart är dags för skola. Uscha. Men snart är det studentdags, och då kan jag satsa helhjärtat på att tjäna pengar på alla roliga sätt jag kan komma på.
Mitt mål är att slippa arbetsförmedlingen. Tror ni jag lyckas? :)

Framtidsplaner

Vet ni vad jag gjort idag? Jag har pluggat. På en lördag. Jag är sjuk, jag vet. Men det är inte vad som helst som jag pluggat, utan nåt som förhoppningsvis kommer ha väldigt stor nytta av (till skillnad från skolplugg som enbart är tidsfördriv). Fast jag vet inte om jag kan kalla det plugg, jag har snarare läst lite av intresse. Vad har jag nu läst?

Jo, massa häften och papper jag lånat av Linda. Ska nämligen traska in i hennes fotspår en aning och sikta på en karriär som Fristående hudvårdskonsult (eller fiskvårdkontrollant om ni frågar min kära (och döva) pojkvän) för Mary Kay. Det låter mer och mer kul för varje dag som går. Börjar känna mig mer och mer laddad på att satsa faktiskt.

Nu ska jag återgå till min käre pojk som vill gå till Willys i snöstormen för att köpa Cola. Snacka om beroende...

Finfina busschaufförer hos X-trafik

Åkte buss idag. Vilken chock va. Eller inte, jag åker ju alltid buss. Men det hör inte hit.
Skulle åka hem från Lindas studio och gick till tvåans busshållplats. Ingen buss. Ingen nyhet att bussar är sena. Hörde från en annan som stod där att hon väntat i 20 minuter utan att någon buss kommit. Lyckat.
Det dyker upp en buss, jag hoppar på och åker till stan där jag byter till ettan. Men först ett förarbyte.

När vi har kört över vägen vid Fjällbacken och nästan är framme vid Järnvägskorsningen så hör jag plötsligt en jävla smäll och alla på bussen typ skriker. Jag är uppmärksam. Jag satt och läste papper jag fått av Linda och var helt inne i dem, så jag såg inte allt från början. Men när jag lyfter blicken så ser jag att högra backspegeln flyger förbi mitt fönster. Tittar bakåt och ser en lyktstolpe. Lägger ihop ett och ett och får svaret: chaffisen körde in i lyktstolpen som drog med sig backspegeln. Härlig första tur för den grabben.

Sen är frågan av vilken anledning bussen ville smeka lyktstolpen. Stolpar brukar oftast vara väldigt icke omtyckta på vintern då man lätt fastnar med tungan om man slickar på den. Fast nu slickade ju inte bussen utan bara smekte. Det kanske är okej. Men ändå dumt.

Efter att ha "ringt" och frågat hur han skulle lösa problemet så kom han åtminstone fram till att han skulle plocka in backspegeln och köra vidare. Smart där.

Resan fortsatte och jag fortsatte läsa. Ordningen återställd!

Kärlek på hög nivå

Vad heter ni? Emma och Sebastian
Hur länge har ni varit tillsammans? Snart 1,5 år
Är ni förlovade? Nejp
Bor ni ihop? Näe
Har ni barn? nijet
Har båda körkort? ingen av oss
Isåfall, vem kör bäst? Jag har ingen aning faktiskt
Kommer du ihåg er första kyss? Myes, väldigt väl
Vem sa "Jag älskar dig" först? Ingen aning
Vem är äldst? Sebbie är 4 år äldre än mig
Vem fyller först på året? Det är definitivt sebbs
Vem är längst? Han, men inte med jättemycket
Vem sjunger bäst? jag ska nog svara mig själv på den frågan tror jag
Håller ni handen på stan? jajamensan
Kände ni varann innan ni blev ihop? jao
Vad har ni gemensamt? Haha bra fråga... ganska mycket, men ändå lite skulle jag nog säga :P
Blev du kär i första ögonkastet? ja
Har ni någon speciell låt? at the beginning är lite speciell
Har ni några "fri kort"? nej, sånt existerar inte
Har ni stora framtidsplaner? njaa, det kan jag inte påstå
Har ni gråtit i varandras armar? Kan jag inte påstå
Har ni varit utomlands tillammans? nä, tyvärr
Minnen? en hel del skulle jag säga. Har känt varann i över två år och då hinner man samla på sig en del minnen
Vem lagar bäst mat? Haha JAG! :D
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? myser och kollar tv typ
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? klart!
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? nä
Blir du lätt svartsjuk? Ja, ibland så, men jag har skärpt mig lite tycker jag
Brukar ni bråka?
Ringer eller SMS;ar ni mest? SMSar
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? hela han är fin, men ögonen och leendet är något utöver det vanliga 
Vad använder ni för preventivmedel? P-piller
Brukar nån av er prata i sömnen? HAN! och inte är han snäll inte :P

5 days left

Nu är vi halvvägs. Halva inne.
Andra halvlek kvar. Slutspurten.

Jag har väntat i sju (minst...) år och nu är det snart verklighet. Snart är det klart. Snart kommer källaren att bli min favoritplats i huset. Snart kan jag bada.

NBJ leker för fullt i källaren och imorrn går vi in på andra (och sista) veckan. Blir ingenting förskjutet har vi ett badrum på fredag. Känns overkligt. Men jag klagar inte. Oj, va skönt det ska bli. Kunna ta sig ett avslappnande bad efter en stressig dag. Det är sånt jag bara drömt om hittills. Men jag ska inte ropa hej än. Fredag it is, men hantverkare är alltid hantverkare. Huvudsaken det blir ordentligt gjort, så gör det inte mig något om de tar någon extra dag på sig.
Dock är det falsk marknadsföring eftersom de så stolt annonserar om att de gör nya badrum på 10 dagar.

Nu kommer det tomtar, HO

Hade en trevlig eftermiddag/kväll med laget igår. Fick besök av polis och brandkår. Går vilt till när Hugedamerna ska stå i köket. Vi är gjorda för fotboll, inte för att stå vid spisen och slava, helt enkelt.
Hämtade upp bästa Sebbs på väg mot Bomhus igen. Blev en myskväll med honom innan vi slocknade till Paradise Hotel. Och dagens händelser? Ingenting. Och sen träning.

Låg som en död fisk hela dagen fram till träningen. Och så var det meningen att man skulle orka träna. Det gick ju sådär. Men jag tog mig igenom det mesta med lite vila. Det är det viktigaste. Förhoppningsvis ger det något så jag orkar mer och mer framåt i tiden, men just nu går det segt. Men på't igen bara. I morgon blir det Powerafro och på tisdag kanske man skulle göra ett försök att släpa ut gobiten i spåret för lite motion. Fast det sista kanske bara är önsketänkande, men ett försök kan ju ges åtminstone.

Nu ska jag ladda upp för en kväll med herr Persbrandt. Hihi, han är cool den gubben. Mycket cool.

Väckt mitt i natten och nästan överkörd av Posten

Ni ser rubriken. Och läste ni även förra inlägget så ser ni att jag inte har haft en bra dag. Blev väckt halv tolv i natt av min käre bror som ringde och undrade vilken bio han, jag och hans tjej vart på för länge sen. Jag svarade lugnt "Twilight" och de började diskutera i bilen. Hallå, låt mig sova??

Så frågade han om jag var säker och sen la vi på. Tack vare det kunde jag inte somna om på ett tag. Låg vaken och svor över min korkade bror som ringer och väcker mig när jag ska till skolan dagen efter. Jag som sov så skönt. Fan då.

När jag sedan kom hem efter skolan samma dag och skulle gå upp på vår avfart, så stod en postbil där och hade precis lämnat vår post. Och han sladdade bakåt så jag tänkte att jag går framför då, eftersom jag inte fick plats att gå bakom. Men vad gör han då? Jo, han tittar in mot vårt hus (som låg åt höger) medan han samtidigt börjar svänga och köra åt vänster. Precis där jag går!
Jag gav honom en arg blick som sa att han kanske skulle ta och titta dit han åker och vad händer då? Han bara flinar och kör iväg. Jävla idiot!

"Du är för ung för att bära på 21 kronor"

Skulle hämta ut min vinst från helgens Stryktipset. 21 kronor. Ingen jättevinst, men bättre än inget. Så går jag in till spelkiosken vid Konsum och lämnar in lappen. Får frågan:
"Har du leg?"
"Visst" så tog jag fram mitt ID-kort.
"92.....12.....24.... då är du inte 18?"
""
"Tyvärr" och så lämnar hon tillbaka lappen och mitt ID-kort.

Okej, jag får inte spela, för jag är under 18, men att hämta ut en vinst på 21 kronor borde jag väl ändå få. Men nej, jag får skicka Sebbsson på det uppdraget istället. Suck. Aldrig ska man få fixa nåt själv.

Slutkörd

Totalt jättetrött och på megadåligt humör. Vill bara ha en kram och massa pussar och få höra att det blir bra och att jag inte är ensam.
Less på allt just nu. Vill bara vara ledig och slippa gå till skolan. Bara ligga hemma och bli omfamnad av någon som betyder, som säger att den älskar mig för den jag är.

Mår illa av middan. Mår illa av stressen inom mig som inte ens borde finnas. Mår illa för att jag är tjej. Mår illa för att det är höst, kallt och ensamt. Mår illa en liten stund just bara för att jag är jag.

Vill ha pengar. Åka bort. Shoppa och bara ta hand om mig själv. Slinga håret och klippa det. Allt kräver pengar. Nåt jag inte alls har.

Lyssna på ditt (hjärta) inre

Tippade för första gången i mitt liv, idag. Eller Sebbe tippade åt mig. Två kronor var min insats.
Resultat? För mig, tio rätt och 21 kronor rikare. För Sebbs, 9 rätt 0 kronor. Jag är bäst!

Mitt hemliga vapen till mina 10 rätt håller jag för mig själv men jag kan ju säga att det hjälper att ha roliga namn på sina lag om man vill ha mitt stöd.

Sju månader... SJU MÅNADER!

Om bara sju månader är det studentdags. Om bara sju månader är jag arbetslös (förhoppningsvis inte). Om bara sju månader slipper jag allt vad skola heter. Ska bli så underbart!!

Och påtal om ingenting så skrev jag det här inlägget i söndags. Mohaha, så coolt att man kan bestämma när det ska publiceras. I like it!

Första snön och en julklapp klar

Det snöar ute. Och blåser. Snöstorm kan man nog kalla det. Fast med mer blåst än snö.
Inhandlade en present åt min käre bror idag. Och klickade även hem en julklapp. Wihoo, nu är den igång. Julhysterin.

Och om en vecka så kommer... NBJ! Bygga badrum, bygga badrum, lalalala...

Träningsvärk i morgon?

Jajamensan, och ännu mer på tisdag antagligen. Första träningen efter uppehållet gick som väntat ungefär. Var fruktansvärt jobbigt men ändå skönt. Något som däremot inte alls var skönt var min rygg som inte alls samarbetade. Massera mig någon?

Praktiskt att pappa köpte en massagestol till mamma i julklapp, den kommer väl till pass nu kan jag säga. Och så får jag kanske tigga lite riktig massage av pojken min när jag träffar honom nästa gång.

Nu ska jag nog ta en titt i pluggboken igen, innan Beck börjar. För från klockan nio är det bara tv som gäller. Tills jag ska somna gott i min stora, mysiga, men tomma säng. För i morgon bär det av till skolan igen.
Puh, inte så långt kvar till jullov ändå!

Plugg- och träningsdags

Missade lite plugg igår. Så idag måste jag verkligen sätta mig och plugga lite innan det bär av mot Steneberg för träning. Känner mer och mer att det verkligen ska bli skönt att komma igång med träning igen. Känner att jag är lite för mycket sjuk när det inte tränas. Förkylningar som inte vill försvinna. Död åt de. Men idag ska det tränas.

Om man kanske skulle ta sig en prommis till Jys... Nä, det hinner jag nog inte, det blir för tätt på träningen och så ska jag hinna äta något också. Får flörta med mamsen så hon skjutsar mig dit istället. Måste hämta mitt halsband och heja på mitt gohjärta känner jag. Vara en snäll flickvän och störa honom lite på jobbet.
I know he likes it!

Och just ja, igår köpte jag äntligen jeans som jag kan ha på Hemtex. Svarta bralls från Cubus. Får se hur länge de håller sig svarta. Men det ska nog gå bra. Jag har köpt en tröja också, fast den köpte jag i fredags. En grå, stickad myströja från Gina. Och så har jag ju äntligen hittat jacka och skor till hösten/vintern. Vi får se om ni får se lite bilder på det senare, men nu ska jag sätta igång med pluggandet.


Make me feel like I'm the only girl in the world

I morrn gäller det. Lite nervös måste jag säga, men jag tror det går bra. Det är ju bara träning. Och med ett skönt gäng dessutom. Kan behöva träna upp mig ordentligt efter den senaste tidens slapp. Och att slippa tjaffs ska bli väldigt skönt. Nåt så fruktansvärt!

Styrka står på schemat i morrn och det är något jag saknar. Muskelstyrka alltså, annan styrka har jag. Stå upp för mig själv är jag bra på. Oftast. När det gäller nåt. När det spelar någon roll. När folk lyssnar. Att prata med döva öron är ingen idé så i de lägena är jag tyst. Men annars så.

Haha, jag blev lite träningstaggad nu känner jag. Och fick lite peptalk av Evelina tidigare idag så det känns riktigt bra faktiskt. Men nervositeten är kvar, men det är så det ska vara i början. Nu kör vi!

Just the way you are


When I see your face
there's not a thing that I would change
Because you're amazing
just the way you are

And when you smile
the whole world stops and stares for a while
Because boy you're amazing
just the way you are


Jeansproblem och pizza

Vaknade ensam hos Sebbe klockan tio. Klev upp och gjorde mig redo för staden. Blev pizzalunch med min älskling på Nian och sen en sväng på stan. Jag behöver jeans. Ett par vanliga och ett par svarta. Svarta har jag hittat, så jag tänkte köpa de idag. Men så provade jag de igen och nu skavde de i midjan. Typiskt. Får vänta ett tag till med andra ord.
Hittade även en tröja på Gina som jag nog ska köpa så fort jag besämt mig för vilken färg. Vilka problem man kan ha...

"Hur känns det att ha lov då, Emma?"
"pssssssch.... det där var taskig tajming..."


Plugg, plugg, plugg

Borde man inte få slappna av och slippa skolan när man har lov? Tydligen inte. Har massor att göra känns det som. Och jag som är så dålig på att organisera och ta en sak i taget. Attans. Allt ska göras på en gång och allt ska bli tipptopp. Nä, skärpning Emma! Religion är det absolut tråkigaste som finns, lägg det på hyllan.

Så får det bli. Fast... jag måste ju klara godkänt åtminstone. Men religionen får vänta. Först attackerar vi engelskaboken. Och snor påsen med sura bilar från godisskåpet. Måste muta mig själv för att fungera. I like it!