Trappor upp och ner

Igår bestämde jag mig för att jag idag (tisdag) skulle räkna hur många trappsteg jag går på en dag. Och eftersom jag är lite lat så där, så tänkte jag att jag tar min kortaste dag, så slipper jag hålla koll på trappsteg så länge. Så så fick det bli. Jag räknade hur många trappsteg det var från ettan till entréplan och sen från entréplan till tvåan och sen räknade jag bara antal trappor. Smart jag. Slipper jag räkna varje trappsteg för sig.

Resultatet?
Lugn, det kommer. Ska bara räkna ihop det först...

676 trappsteg. Tre lektioner. Fem våningar. Stabilt!

Bästa sättet att avreagera sig på

Jag älskar att boxas när jag mår dåligt eller är arg på någon. Idag var en sån dag. Jag mådde inte så dåligt just idag visserligen, men jag har gjort det en period och idag fick jag avreagera mig.

Vi körde styrka och kondition på fitnessen och jag skulle boxas mot Emma som höll i mitsar. Fast problemet i såna lägen är att om jag slår för hårt (så hårt jag måste slå för att få ur mig all ilska) så flyger nog Emma in i väggen och det vore ju inte så bra. Men vi hade en övning när vi bara skulle stå och mata slag mot en tjockmatta också och då jäklar. Hade någon ställt sig ivägen hade det varit raka vägen mot akuten.
För när jag vill så kan jag slå hårt vill jag lova.


"En glädje driver hundra sorger på flykten"

Tänk va underbart skönt det kändes att få kramas om av Sebbs igår och i natt. Efter allt skit som varit hit och dit var det så jäkla skönt att få känna kärlek och värme.

Och dessutom gick det bra att övningsköra vid Läkerol med papsen igår. Känner att jag tar små steg framåt hela tiden.
De andra bilarna måste dock trott att jag lekte julgran så som jag blinkade hit och dit. Men jag "låtsades" att jag kom till en korsning, för att få träna på att blinka. Låter knäppt? Nej, inte alls. Men de andra som övningskörde tyckte nog det. De tyckte nog dessutom att det var lite läskigt när jag kom gasandes mot de för att träna lite möten. Men vafan, det är ju sällan man är ute på vägarna och inte får något möte. Så det ska tränas det också.

Men jag kan ju säga det att om ni var på Läkerol och övningskörde igår vid 4-5tiden och ni tyckte att den lilla gula pärlan betedde sig konstigt så var det bara en Wike som lekte lite :)

Gör inte skillnad på folk och folk

Jag hatar när människor gör skillnad på folk och folk. Favoriserar vissa och trycker ner andra. Sådär beter man sig inte.

Men jag slapp åtminstone höra "han får inte komma". Det beslutet fick han själv ta. Ja, men Good for you! Annars hade jag gått i taket. Visserligen är det fel att han behöver ta ett sånt beslut, men han har en riktigt bra anledning måste jag säga.
Och jag är glad att jag slipper. Jag orkar inte med fler påhopp. Det klassiska: "det är inte du, det är jag".. Men vet ni, jag vänder på det: "det är inte jag, det är ni".

Nu lägger jag ner det här och går och pluggar etik och moral. Det borde ni också göra.

Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Bye bye blondie

Ny färg på håret. Riktigt nöjd faktiskt!

Byrå inhandlad

Nu har jag fått köpt en byrå så jag kan få undan lite skit i rummet och kan tömma mina överfulla garderober lite.
200 kronor på Biståndsgruppen i Valbo. Inte illa pinkat.

Hmmm, what to do?

Möte igår. Inga kommentarer. Att jag ens orkade åka ner är ett mysterium. Men va fan, lite överraskad blev jag ändå.

Men en sak kan jag ju säga, rent så där allmänt: tänker man att det blir dåligt, så blir det dåligt. Tänker man positivt, ger det en chans och säger att det kommer bli bra, då blir det oftast det.
Svårare än så är det inte.

Slår du mig slår jag tillbaka riktigt hårt... i tanken

En helt vanlig måndag. Jag sitter på bussen hem från skolan och bakom mig sitter en person (som vi, om vi ska beskriva henne, kan säga förmodligen är väldigt nära vän med praktikant-jerry). Innanför henne sitter en gubbe som ska kliva av bussen, så hon flyttar sig så han kommer fram. När hon sedan ska hoppa in igen så slår hon till mig i bakhuvet. Jag var nära att vända mig om och skrika åt henne men kände att det inte var någon idé.
Ingen ursäkt fick jag. Inte ett ljud. Hon registrerade knappt att hon ens kommit åt mig.

Hur fan kan man lyckas slå till någon i huvet bara så där?
Inte nog med att pensionärerna ska åka gratis. De ska ju dessutom alltid få sitta ner också. Och så kan de inte ens kosta på sig ett ursäkta när de slår till folk. Skamligt!

Så, här i min egen kära, fina blogg så ger jag dig nu dagens tistel, din elaka kvinna!

Tidsfördrivslista

Hämtad direkt från Kakaland.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? 
"...first time in London. Trouble is, once you've..." 

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
vägg

3. Vad var det senaste du såg på tv? 
Parlamentet - valspecial  

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
19.00 typ? (ooh, nära, 19.05)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
mamma som mumlar något till pappa

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
ungefär två och en halv timme sen. Gick från bilen till huset.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Kikade lite Facebook

8. Vad har du på dig?
kläder. Klädd för kusinkalas, yeah!

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Gjorde jag nog, men var så förbannat trött när jag vaknade så kommer inte ihåg nåt

10. När skrattade du senast?
några minuter sen

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
tapeter och färg. Och några hyllor

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Hade Kifflan i knät nyss, hon får räknas som relativt konstig

13. Vilken var den senaste film du såg?
En liten snutt från Marley & jag, annars var det Vänner

14. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
hmmm... jag är världens sämsta flickvän ibland ? :P

15. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till
politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

jag skulle få tyst på min satans klockjävel som tickar HELA tiden

16. Tycker du om att dansa?
haha jadå, men jag dansar hellre än bra

17. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
beror på vilket land och vilken orsak

18. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
"det är inte du, det är jag..."


Det bästa med att vara sjuk

När man är sjuk blir man (åtminstone jag) väldigt ompysslad. Får frukost och lunch på sängen o.s.v.

Och när jag har piggnat till såpass att jag orkar resa mig från sängen och vara uppe om dagarna, då har jag all tid i världen att kunna ta hand om mig själv. Och det gör jag, så mycket jag orkar. Men bara det faktum att jag kan sitta på sängkanten och sköta om ansikte och händer känns väldigt rofyllt. Ingen stress, inget fusk. Det enda som saknas när det gäller händerna är nagellack, men jag ska bestämma mig om jag ska klippa naglarna lite först, innan jag kan måla dem. Och det beslutet kan ju ta ett tag.

Jag har tyvärr inte pysslat om mina fötter, som är i störst behov av ompyssling, men det är av den enkla anledningen att jag inte har något bra ställe att sitta i fotbad på. Altanen är ju det bästa, men nu är det ju kallt ute och jag är just förkyld och ska inte gå ut. Så mina dumma fötter får vänta ett tag, tills jag orkar lösa problemet på nåt sätt.

Men mina händer och mitt ansikte har åtminstone fått dagens dos av behandling. Så jag är nöjd!

Säljer Newbody och godis

Just nu, i ungefär tre veckor till, säljer jag Newbody. Är ni intresserad av sportiga, bekväma kläder så hör av er till mig på min mejl eller i en kommentar här på sidan. För att se produktsortiment kan ni klicka här.

 

Jag säljer även godis, för er som är lite sockersugna. Fagerströms Karameller heter företaget jag har köpt det ifrån och godissorten heter Mor Emmas hemkokta karameller (passande va!). Är det något som låter lockande så hör av er på samma sätt som ovan.
Godiset är väldigt prisvärt, då jag säljer det för 5 kr/hg upp till ett kilo. Därefter 4 kr/hg.
Ni kan också köpa det strutvis, och då varierar priset beroende på storlek. Allting är möjligt!

Som sagt, är ni intresserade av Newbody eller godis så hör av er!


Fortfarande sjuker

Fick sällskap av min älskade underbara pojke igår. Han hade köpt med sig choklad och en cola till mig för att jag är sjuk. Lite gulligt så där. Myste hela dagen och kvällen tills han blev hämtad. Kunde inte ha fått en bättre dag än så i sjukt tillstånd :)

Idag blir jag hemma från praktiken och jag gissar att jag blir hemma även i morgon. Även om jag är ganska pigg i kroppen så känns det inte så fräscht att gå runt bland kunderna och de andra i personalen och hosta, nysa och snora. Ungefär 70 procent av min dag skulle förmodligen bestå av att stå inne på lagret och snyta mig, så jag tror jag stannar hemma. Men vi får se. En dag i taget som min lilla mamma så fint säger.

Hon säger även att jag borde städa. Det tänker jag välja att lyssna på lite halvt och bara titta film istället. Hehe. Fast jag kanske plockar upp något av alla klädesplagg som ligger på golvet. Men att städa helt orkar jag inte. För det är tråkigt.

Och på tal om att välja, på söndag är det val. I måndags var det debatt på Borgis. Jag fann det lite smått underhållande ibland, men p.g.a. min början till feber så var jag inte så alert och lyssnade. Visserligen får jag inte ens rösta, så jag behövde inte bry mig ändå.
Men om jag hade fått rösta hade inte den där debatten gjort mig klokare, för jag blev bara tröttare och tröttare på de där jäklarna för varje minut. Den enda som inte enbart satsade på att trycka ner de andra partierna istället för att lyfta fram sig själv var Centern. Så ska jag gå på det skulle jag alltså ha röstat på Centern... Skulle inte tro det.

Jag tyckte också det var lite tråkigt att Henke inte var där för MP, för då hade det kunnat hända nånting där uppe på scen. Men man kan inte få allt man vill.
Så nu ska jag gå och äta choklad och titta film!

Problemet med att vara sjuk

När jag är sjuk sover jag en hel del. Beroende på graden av sjukdom. Är jag för dålig kan jag inte sova, för då ligger jag relativt ofta och spyr och det är ingen bra kombination. Och är jag inte tillräckligt sjuk blir jag bara rastlös av att ligga still i sängen och dega. Därför har jag lite svårt att bli kvitt mina småförkylningar.

Men nu är jag inne i en sjukperiod där jag kan sova mycket. Tyvärr blev det lite för mycket i natt och igår, för nu sitter jag här halv tolv och är febertrött, men inte sovtrött. Och sömn är bästa medicinen så jag borde sova. Men icke.

I morse vaknade jag med en sån fruktansvärd huvudvärk så jag somnade om av mig själv igen. Inte direkt bra egentligen, för det betydde att den var ännu värre när jag vaknade igen lite senare. Mycke sömn = lite vätska åt kroppen = vätskebrist. Och för att slippa ett till likamedtecken så skriver jag nu vad vätskebrist innebär, jo nämligen huvudvärk. Så ni kan ju gissa vad jag har sysslat med idag. Jo, knaprat alvedon och esberitox och druckit vatten. Och när jag haft ork har jag tittat på sista säsongen av Vänner. Så nu på kvällskvisten har jag fått släppa iväg lite tårar också. Dagen är med andra ord en fulländad sjukdag. Nu säger jag godnatt till bloggen och förvänta er inget inlägg i morrn. Se det som en bonus. Chansen att jag orkar sitta vid datan känns nämligen ganska liten. Men vem vet, jag är ju en Wike och vi är bra på att bli friska... åtminstone fysiskt :)

Gör jag fel?

Ska jag få skit för att jag vågar säga vad jag tycker? För att jag vågar säga emot mängden och säga att jag faktiskt kan acceptera en förändring?

Är jag en sämre människa för att jag vågar öppna mitt kakhål till käft och uttrycka min åsikt, bara för att den visar sig vara helt emot vad "Kreti och Pleti" tycker. Hade jag tyckt som mängden hade jag blivit accepterad, men då hade jag inte ens uttryckt min åsikt utan bara varit tyst och inte sagt emot. Men nu gjorde jag inte så, för sån är inte jag när det är något jag tycker är fel. Då uttrycker jag min åsikt. Och det tänker jag fortsätta med.

Och hemma pratar jag med vem jag vill om vad jag vill.
Punkt slut.

Stammis?

Efter besöket hos Linda igår kände sig mamma och jag väldigt nöjda båda två. Hon hade shoppat loss (hör och häpna gott folk!) ett helt kit. Dock minikit, men ändå. 738 kronor är ändå rätt mycket för att vara min mamma och ansiktsvård. Själv fick jag mig ytterligare en ögonskugga, så nu har jag en liten serie på tre stycken!


Ansiktsvård från MaryKay

Ska snart kila iväg till Lindas studio för lite testing av MaryKays ansiktsvård. Med mig tar jag mamsen. Hon kan nog tycka det är skoj, hoppas jag. Jag återkommer med kommentar senare ikväll, men det är alltid trevligt hos Linda. Så länge hon lovar att inte få för sig att ta med sig sina älsklingar till studion ;)


15 månader och två år dagen efter

I lördags hade jag och min plupp 1 år och 3 månader (dvs 15 månader för er som inte kan räkna) och igår så hade vi känt varandra i två år. Två underbara år och jag lär aldrig glömma första veckan när vi pratade på msn och sms och jag var sjuk. Sinnessjuka minnen från både det ena och det andra, men alla är lika fina.
Jag älskar dig <3

Pisstrött är en bra beskrivning

Efter en dag på Hemtex, där vi var tvungna att skriva en egen följesedel på två pallar med varor för att någon slängt den riktiga, är jag nu helt slut. Men inte deppar jag för det inte. Tog en segstund på spikmattan och nu är jag på banan igen. För snart kommer pappa hem och då blir det övningskörning. Så håll er inne idag, alla som bor i Gävle!
Jag hoppas det går bra för mig, hoppas ni håller tummarna för mig.

Nyss kom en jättesöt lite tjej och plingade på dörren och frågade om vi ville köpa jultidningar. Hon var verkligen jättesöt! Nästan så jag ville köpa för att hon var så gullig, men nejnej. Aldrig.
Nu sitter jag med min myskatt i knät och hon sover sött medan mitt knä skakar loss. Det råkar ju vara så att min stol är så full av kläder att jag inte når ner med hela foten i golvet så jag har bara tårna i och då dampar mitt knä loss för fulla muggar. Men jag är inte bitter!

Idag gick Tessan på semester. Grymt skönt för dig hörre du. Men du kan väl tänka lite grann på mig åtminstone, där du ligger på stranden i Grekland och glassar.

Övningskörning, studentmössor och god mat

Det är mycket nu. Först och främst kan jag ju säga att vi fick papper i måndags om att jag nu får övningsköra med mamma och pappa. Det ska bli skoj. Men nervöst. Pappa kommer slå ihjäl mig när jag inte kan, hehe. Jag är seg när det gäller bilar och sån kunskap. Inte riktigt mitt intresse. Så han kommer definitivt ha ihjäl mig första lektionen. Eller han kanske är snäll och låter mig leva till andra körningen. Om jag har tur.

Nu är det även dags att prova studentmössa snart. Närmare bestämt på fredag ska jag dit, innan jag ska till Hemtex och jobbajobba. När jag står där och ska välja studentmössa kommer det verkligen kännas att jag ska ta studenten i år (eller okej, nästa år...). Det har gått så jäkla fort de här två åren. Och jag börjar även känna det där som Evelina sa, nämligen att jag kommer sakna klassen. Det var ju typiskt att hon skulle ha rätt där också. Rackarns alltså.

Vill ni veta något jätteroligt? (jag hoppar väldigt mellan ämnen idag, men jag känner mig så grymt uppåt och taggad på livet!!)
I alla fall. I morgon, när jag ska jobba på Hemtex, så ska jag få med mig en så grymt god lunch. Ni anar inte vad lycklig jag är. Lövbiff med lök och svamp i en gräddsås och ris till det. Så underbart gott är vad det är. Så himla avis ska ni vara! HA!