Vattenskalle, hydrocefalus - hur lever jag?

Det är mycket skrivande om Hydrocefalus för min del nu. Men det är inte så konstigt, eftersom det är en stor del av mitt liv. Jag måste ju leva med det dag in och dag ut, så det finns en hel del funderingar om både det ena och det andra. Får jag göra si, får jag göra så, går det bra?

Eftersom jag ska åka utomlands om en vecka och aldrig har varit utomlands förut, så fanns en del frågetecken kring just att åka utomlands. Sen finns även andra frågor också så klart. Frågor jag tänkt på förut och sånt som dykt upp efter operationen.

Kan jag åka utomlands utan problem eller måste jag tänka på något?
Är allting läkt och alla prover ser bra ut så är det inga som helst problem att åka utomlands. Det enda jag måste tänka på är att ha med mitt papper där det står att jag har shunt, vilken typ av shunt det är och när den är inopererad.

Hur fungerar det med tullen och såna saker på flygplatsen? I och med att jag har en magnetshunt så hörde jag att den kunde bli omställd av all magnetism och liknande på flygplatser.
Tydligen stämde inte det. Alltså, det är inga problem att gå igenom tullen. Det finns ingen risk att min shunt ställer om trycket.

Kan jag dyka?
Ja, det kan jag. Trycket påverkar inte när jag är frisk. När jag är frisk ska jag kunna leva som en vanlig Svensson.

Får jag tatuera mig? Nu har jag ju redan gjort det, men jag hörde av en annan patient att det kan ställa till problem och göra att slangen täpps till.
Jag får tatuera mig. Det enda jag måste vara vaksam på är om det blir en infektion, för i såna fall kan det påverka slangen. Men ingen infektion = inga problem!

Fyra frågor, fyra positiva svar. Nu kan jag slappna av ytterligare inför resan och bara koppla av och njuta av sol, bad och underbart sällskap. Jag tycker verkligen att jag har förtjänat den här resan och det ska bli så himla skönt att komma iväg och bara tänka på annat. Eller kanske snarare, inte behöva tänka alls. Allt är ordnat och vi ska bara ha det bra, en hel vecka!

Mamma berättade att anledningen till att vi aldrig åkt utomlands var för att de inte vågade åka med mig, utifall det skulle hända något. Men nu är jag ju så stor så jag kan känna efter själv och dessutom har de nyss bytt ut det som inte var bra, så då känner jag mig ännu säkrare. Blir jag dålig vet jag att jag får bra sjukvård och blir hemskickad. Men nu ska jag inte bli dålig. Jag ska må bra i minst 13 år till (för så länge höll den förra slangen).

Jag känner mig så jäkla nöjd och glad över tillvaron så det är helt sjukt. Och jag har världens finaste pojkvän och igår vann jag 130 kronor på tipset. Ja, ni förstår, jag har det bra :)


Kommentarer
Postat av: Cissi

Hej Emma!

Du skriver så intressant. Jag är så otroligt glad för att jag hittade din blogg och att vi nu har mailkontakt. Hoppas att din dag har varit lika bra som min... ;)Kram Kram! Cecilia!

2011-09-02 @ 23:57:28
URL: http://blondinen87.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback