Mognad har uppenbarligen inte med ålder att göra

Tro mig, att folk blir 18 betyder inte att de blir mogna. Jag har en hel hög av människor jag kan räkna upp som definitivt inte beter sig som man kanske "borde" när man är 18. Men vill man framstå som 12 när man går sista året på gymnasiet så är det fritt fram. Jag tänker inte stoppa er. Däremot tänker jag tycka synd om er. I fem sekunder.

Så, nu har jag brytt mig tillräckligt. Nu får ni leva ert liv, så lever jag mitt.

I will be stronger without you.

Inspirera mig

Känner mig allmänt lack på livet just nu. Tjat överallt om allting. Låt mig vara?

Och lack är bara förnamnet av vad jag är på skolan. Och folket i skolan. Och i morrn är det nationella prov i engelska. Och jag ska lyckas samarbeta med muppen jag för en vecka sen utbrast: men håll käften då din jävla idiot! åt. Får se hur det funkar. Jag lyckades ju åtminstone få honom att vara tyst resten av lektionen. Kanske man lyckades skaffa sig lite respekt där?

Och varför ska jag kolla miljontals prylar som jag kan ha nytta av när jag flyttar hemifrån, nu? Vissa grejer kan ju vara bra att "tinga", men jag orkar inte bli jagad hela dagarna med frågor som: kan du kolla om du vill ha det här, är det här intressant, har du användning av det här tror du? Jag är 18, bor hemma, går fortfarande i skolan och har inte ens ett extrajobb. Jag tror jag har lite tid på mig att kolla sånt lite senare, inte just nu.

Nu har jag lackat klart för idag, hejsvejs

Mina fina blommor


Här har ni min tatuering på bild. Den sitter alltså mellan skulderbladen :)

Nytatuerad

Var till Harry i fina gamla Storhagen igår och blev tatuerad. Rolig och udda upplevelse. Hade ställt in mig på fruktansvärd smärta och att jag skulle klämma sönder Sebbes hand. Efter att han gjort första strecket vad jag tvungen att fråga att han verkligen börjat, så mycket kändes det. Uppfatta ironin, jag hade knappt märkt att han gjort nåt. Trodde bara han drog med fingret eller nåt. Sjukt. Men om man ska sammanfatta den lilla smärta som blev så kan man säga att när det gjorde som ondast så var det absolut inte mer än en femma på en skala mellan ett och tio.

Resultatet?
Jag är nöjd. Jag ser den ju inte speciellt bra eftersom den sitter mellan skulderbladen och jag inte har ögon i nacken (tro det eller ej, men det har jag faktiskt inte). Jag har fått snälla kommentarer och folk som sett den har sagt att den är fin och för att citera Sebastian så är det en riktig Emma-tatuering.

Lägger upp bild när jag skaffat en och inte sitter vid en skoldator. Men ja, jag är nöjd.

Och jag är glad att Sebbe var med som stöd och pussade lite på mig då och då. Trots att han inte mådde så bra. Han är fin han.

Studentklänningar, vilket kaos

Kikar efter studentklänning nu och blir bara mer och mer förvirrad. Visste vad jag ville ha förut, men hittade inget sånt och nu har jag hittat några fina, men är ingen jag känner att den är kanonfin och att jag verkligen vill ha just den, utan jag har fyra jag gillar som säkert "kan duga"... Den känslan gillar inte jag, men vad ska man göra då, jag måste ju köpa en så småningom.


Vilken tycker ni jag borde beställa?

Internetshopping - vilket skämt

Nelly.com - vilket skämt.

Jag gillar Nelly, de har fina kläder. MEN. De har gjort om hemsidan. Kanonbra var min första tanke. Kanonkasst var min tanke när jag började kolla runt och hittade saker jag ville ha. Ingen storleksguide. När jag ställer frågan i Kundservice om de kan säga hur lång klänningen är eftersom det inte står i texten får jag till svar att det finns en storleksguide bredvid bilden på varje plagg. Nej, svarar jag. Det finns ingen storleksguide, tror du inte jag hade kollat där då innan jag frågade?

Får då ett svar igen där hon beklagar att de inte hunnit fixa storleksguide på alla sidor än utan jag får vänta några dagar så dyker det upp. Jag svarar att jag inte har tid att vänta några dagar och ber henne bara skriva hur lång klänningen är. Då får jag till svar att hon inte har tillgång till måtten och att jag kunde få returfrakten gratis om det var så att klänningen inte passade.

Så... Jag ställde ytterligare en fråga för att kontrollera hennes svar så jag inte behöver betala saker jag inte vill. Jag frågade om det var så att om jag beställde två klänningar (antingen en klänning i två storlekar eller två olika) och bestämde mig för att skicka tillbaka den ena eller båda, att jag alltså slipper betala frakten då. Då får jag till svar: gör du en retur betalar du 35 kronor i porto.

What?!

Sa ni inte alldeles nyss att jag skulle få den gratis då?

Ursäkta, jag trodde du pratade om en annan klänning, men okej, om du beställer två så får du returfrakten gratis den här gången.

 

Suck. Tyvärr är jag ju lite kär i klänningarna och vill ha dem, men vi får se hur detta slutar. Jag återkommer nog med svaret här i bloggen när jag bestämt mig.


Vilken härlig dag!

Bara två personer på lektionerna i skolan igår. För första gången kunde jag höra mina egna tankar, och jag njöt av varje sekund, för idag är helvetet igång igen. 

Och igår kom Sebbe hem från Milano. Vilken lycka!

Så jäkla värt det att åka dit kvart i tio bara för att komma dit och få sova bredvid honom igen. Min myspojke. Shoppat hade han minsann gjort också. Jag är stolt över honom. Fina underbara <3

Utan dig är jag vilse <3
Jag saknar dig, kom hem nu!

Katastrof...

Aldrig har jag varit så dålig på att tippa. Ett endaste rätt, och det var vinnaren. Sebbe hade, enligt mina beräkningar två rätt och ska därför ha en trisslott av mig. Men det får han märka när han kommer hem, för så sent som igår hade han gett upp hoppet om det tydligen och sa att jag skulle få en trisslott av honom när han kom hem. Men nu får han en trevlig överraskning.

Grattis Sebastian, för första gången har du vunnit över mig när vi tippat mot varandra :)

Och grattis till Eric Saade, som vann Melofinalen. Dock tror jag han kommer få pisk i Eurovision, men det är vi ju vana vid, så ingen skada skedd.

Vikten av rättvisa

Jag har aldrig känt mig så utsatt av orättvisa som under min gymnasietid. Fråga mig inte vad det beror på, för jag kan inte läsa tankar. Däremot kan jag använda min egen tankenöt för att åtminstone gissa mig till varför, men jag känner definitivt att jag blivit orättvist behandlad under min (snart) treåriga gymnasietid. Av lärare. Människor som ska visa ett proffsigt beteende och inte särbehandla elever.
Visst, de är bara människor, men någon sorts rättvisa borde de kunna visa.

Nu till varför.

Jag tror jag har nämnt det förut, men jag säger det igen ändå. Jag har vid flertalet tillfällen märkt att mina lärare har en tendens att fega ur vid betygsättningen av uppgifter. Jag är väldigt engagerad i skolan och gör oftast väldigt bra ifrån mig och ligger på vg och mvg rätt igenom. Men så kommer jag till gymnasiet och betygen sjunker (delvis). Jag börjar fundera på varför, men nu har jag nog kommit på anledningen. Lärare är rädda för att få för stora klyftor i en klass. Att sätta mvg på två, tre personer i klassen och sen g- på resten är inget en lärare vill göra. Vilket jag tycker är konstigt. Ser det ut så så är det ju så. Lägg ner fegeriet! Men resultatet av det blir att de sänker kraven på de som inte når upp till betygskriterierna och så höjer de kraven för oss som är duktiga.

Sen har vi det där med inlämningsuppgifter. Jag lämnar extremt sällan in uppgifter för sent. Alltid i rätt tid och ordentligt gjorda. Och när uppgiften delas ut så meddelar läraren att den ska vara inne vid ett tillfälle och efter det så får man inge betyg (ungefär så). Sen när det tillfället passerat så ändrar sig läraren helt plötsligt. Då är det helt plötsligt: lämna in uppgiften innan terminen är slut bara. Men då kan ni inte få mer än g.

Ursäkta, men nu ska jag säga en sak ni lärare borde tänka över: folk som lämnar in uppgifter långt efter utsatt tid är inte speciellt intresserad av högre betyg än g. Och förtjänar det definitivt inte. Har man en tid och inte kan hålla den, så förtjänar man inte ett betyg alls om ni frågar mig. Okej, om det handlar om en vecka för att man varit sjuk eller så. Men oftast pratar vi månader... Ska man verkligen ha samma förutsättning som de som lämnar in i tid då? Inte om ni frågar mig.

På högstadiet hade jag en hel del lärare som inte tvekade att sätta ig på en uppgift om de ansåg att den inte var tillräcklig. Det är så en lärare borde jobba. Inte fega ur som de ofta annars gör. Sätt press på eleverna och få en högre standard på studierna och resultaten kommer höjas automatiskt. För de som inte pallar kommer sluta!


Melodifestivalen 2011

På lördag är det final i Melo 2011. Jag och Sebbe ska som vanligt ha en liten match om vem som får flest rätt. Den som förlorar måste köpa en trisslott till den av oss som vinner. Jag hoppas att jag vinner (jag har hög press på mig eftersom jag vunnit alla år hittills...).

Saade
The Moniker
Swingfly
Brolle
Sanna
Danny
Nicke
Sara
The Playtones
Linda

Håll tummarna för mig. Jag håller tummarna för en vinst för The Moniker (trots att det skulle betyda minst två fel för mig). Han är liksom... kung!


All my love I give to you

Fick ett fan-brev från Gekås, Ullared idag. De tyckte jag var så trogen besökare så de ville belöna mig för det. Nej, så var det ju inte. Men man kan ju få drömma.

Jag hade mejlat de och frågat om de kunde skicka en kundvagnstagg till mig, så det gjorde de. Två stycken, tillsammans med ett litet brev. Söta de är. Men taggen var inte tänkt till mig. Men nu fick ju jag en till, så då kan mamma få min gamla. Låter som jag är värsta Ullaredsnörden. Tja, det är jag ju också. Satan va god lunchen var i restaurangen. Dessutom slapp man vänta på den. Gick snabbare än på en stor hamburgekedja som tydligen låter sin personal sitta utan lön i fikarummet om det är lite folk. Där handlade jag idag. Måste ju stötta personalen ibland. Men det hade inte direkt med saken att göra. Huvudsaken var att Ullaredsrestaurangen var snabbare än den kedjan, och ändå hade mat som mättade och smakade megagott. Hett tips för er som har vägarna förbi.

Idag inhandlade jag balbiljetter till mig och Sebbs. Nu är det nära. Första juni ska jag stå där och se glad och fin ut. Med min fina klänning som ska bli skapt när som helst. Jag måste bara bestämma lite fler detaljer. Vi ska vara så fina där vi står tillsammans, jag och min fina Sebastian.
Som för övrigt var in på ticket idag för att få lite hjälp med utlandsresa. Självklart kollade hon på apollo hon också, så det hon visade hade vi redan tittat på. Men så kan det gå. Nu har vi ju fått bevisat att det faktiskt är bra på åtminstone ett av de hotell vi funderat över.

Min magkänsla är väldigt bra just nu. Jag mår väldigt bra och känner mig väldigt glad. Börjar jag bli mig själv kanske? Det vore helt okej om det var så. Jag gillar inte att vara den där deppiga, energilösa personen jag varit sista tiden. Men mycket går min väg nu och jag känner att det hjälper till att göra allt lite lättare.

Göteborg i korthet

Hemma efter fyra dagar i Göteborg. Både rolig och tråkig resa har det varit. Bjudit på både skratt och en hel del gråt. Ullared blev åtminstone en succé. Precis som några av mina och morfars spelomgångar med alla möjliga kortspel. Jag vann åtminstone ibland. Men jag kände mig lite ringrostig, går nog bättre nästa gång.

Vi får se om jag lägger upp bilder på några av mina köp senare, men nu ska jag bara koppla av och njuta av dagen.