Ibland går livet min väg

Tänk va underligt egentligen. Jag har hållt alla tummar och tår för att jag ska få jobba lite i sommar och tjäna lite pengar. Så var jag in och pratade med dem lite idag och jobb kom på tal och jag sa bara hur jag resonerade att jag gärna jobbar alla tillfällen jag får och att jag är nöjd om det bara skulle bli någon gång ibland, för det är mer än ingenting. Och sen gick dagen. Jag kom hem och pratade med mamma om jobb och att jag varit dit och pratat om det och att jag sökt tjänsterna. Och bara några minuter senare får jag ett samtal.

"Kan du jobba?"

Om jag kan! Att jag kan!
Självklart ställer jag upp. Jag älskar att jobba. Speciellt där. Fina människor och roliga arbetsuppgifter. Längtar!
Och som om det inte vore nog firar jag och underbaraste finaste Sebastian två år den dagen. Kan det bli bättre? Tveksamt :)

Stor, större, störst. Grattis Sebastian!

Idag fyller min käre pojkvän 23 år. Ojoj, han börjar bli gammal!
Det firades hos Ankan igår med lite hjärt- och lungräddningsträning, presenter, pizza och kladdkaka. Fin kväll. Presenten från mig får han dock idag, eftersom den var för stor för att jag skulle orka släpa med den på stan. Jag är ju en så generös flickvän ibland.

Här har ni en bild på mitt underbarn :)


För övrigt ska jag ha sista provningen med balklänningen idag. Hoppas hoppas att den blir bra. Och så ska jag leta matchande fluga till Sebbs. Vi kommer bli så stiliga så.


Balen närmar sig med stormsteg

Var till Eivor idag och provade klänningen igen. Vi har gjort några ändringar sen sist, men jag tror det kommer bli superbra! Kändes väldigt bra och nu är det bara jag och Eivor som vet hur slutprodukten kommer bli. På måndag ska den bli klar. Jag längtar!

För övrigt blev inte dagen som jag tänkt från början. Vaknade med huvudvärk i morse (börjar bli en vana... en dum sådan...) och gick upp och försökte äta frukost men det slutade på toa. Så jag fick ringa till Hemtex och sjukanmäla mig. Satan, jag som var så laddad på att jobba. Kommer bli sorgligt i morrn. Sista dagen på praktiken. Snyft, jag som trivs så bra. Alla fina människor som man kan skratta med hela dagarna. Ååh, jag hoppas jag får jobba mycket där i sommar!

Det var allt för idag från mig. Ha de gött gott folk!

Längtar så mycket efter frihet och klarhet

Kaos är ett bra ord för mitt liv just nu. Jag har kaos både i huvudet och rummet. Mitt rum skulle må bra av en ordentlig sanering, men det finns varken tid eller ork. Jag måste plugga inför sista provet som är i morrn och så måste jag sy klart min klänning. Sen ska jag ju hinna med att leva också. Men det tar jag mig alltid tid till. Är väl därför lite annat blir lidande ibland.

Men snart är det över. Snart slipper jag allt vad skola är. Falska människor, lärare som inte förstår och inte ser, onödiga grupperingar, tråkiga lektioner och dåligt betalt. Snart är jag ute!

Folk får tycka vad de vill om att jag har det lätt i skolan, men när det kommer till kritan är det enbart jag som vet hur "lätt" eller svårt jag har det. Bara för att jag är relativt lättlärd så betyder inte det att mitt liv är en dans på rosor där jag bara behöver läsa en sida i en bok så är jag expert sen. Pluggning krävs och det är viljan som avgör i slutändan.
Och när man som jag måste utstå så jävla mycke skit från olika håll så är det svårt, av den orsaken, att kunna fokusera på skolan.

Bara 19 dagar kvar...

Out of energy

Trodde huvudvärken och illamåendet skulle gå över igår morse. Icke! Ett besök på skoltoaletten gjorde klart för mig att jag skulle ta och pallra mig hemåt, så jag gjorde väl det då. Ringde papsen som snällt kom och hämtade mig.

Spydde dock bara två gånger när jag kom hem och sen hade jag "bara" huvudvärk resten av dagen.
Idag mår jag bättre. Slapp och slö som få, men jag mår åtminstone rätt bra. Blev visserligen ingen tripp till skolan för att skriva prov, men det kan jag leva med.

När jag nu mådde såpass bra som jag gjorde tänkte jag passa på att sy lite. Fanns det ork? Nej. Det får vänta någon dag till, tills jag har assistans så jag kan få allt rakt och snyggt. Lite svårt att se sin egen rygg faktiskt.

Sen hade jag ju ett uppdrag att sy en lite grej också, men eftersom jag var för lat för att sätta i kontakten till strykjärnet så fick det också vänta. Ibland har man ju faktiskt noll energi.


När man talar om trollen

Jag nämnde ju Hydrocefalus här på bloggen för inte allt för länge sen. Ja, nu var det ju så att bara en vecka efter inlägget så vaknar jag en natt med fruktansvärd huvudvärk och så fort jag reste mig från sängen var jag tvungen att springa till toaletten och spy. Fräscht? Jag vet.

Blev en tripp till akuten mitt i natten där jag och mamma fick tillbringa hela natten och morgonen efter skjutsade de mig till Uppsala i ambulans med dropp och syrgas. De hade sett en tendens till nåt på CTn och ville ha mig på observation. Tja, varför inte, de kan ju ändå inte ta hand om mig i Gävle, så det är lika bra att bli skjutsad till Uppsala där de vet vad de pratar om.

Någon dag blev till över helgen som blev över natten som blev till i morrn som till slut hade blivit en hel vecka. Men nu är jag hemma och mår bra. De kom fram till att det blivit ett stopp, men som släppt, eftersom jag började må bra igen. Skönt det iallafall, men förbannat jobbigt att ligga på sjukhus en vecka. Jag avskyr sjukhus och hur mycket jag än är tacksam för svensk sjukvård och Akademiskas kunskap så avskyr jag det lik förbannat! Sjukhus är inte roliga. Speciellt inte när man ligger på avdelningen som är full av människor med hjärntumörer och liknande. Väldigt upplyftande...

Men som sagt, nu är jag hemma och mår bra. Det enda som inte mår helt hundra är psyket. Men det får jag väl ta antar jag. Det blir bättre. Jag ska ju faktiskt ta studenten och slippa skolan och allt vad det innebär!

Dropp... Inte roligt för fem öre. Ontontont!

Tårta... Simon och Helena kom förbi med den. Smakade underbart och förgyllde tillvaron i ungefär en kvart.

En klocka... Min bästa vän den där veckan. Tickade högt och var liten och mesig. Jätteskoj. Eller inte.