When I need you the most, you're not there.

Försäkringar hit och försäkringar dit. Ibland känner man sig lurad, ibland är de oerhört bra att ha.
Som en sjukförsäkring. Det är ju väldigt bra om man blir sjuk. Jag är inte jätteinsatt i det där med försäkringar, vad man ska ha och vad som kan vara bra att ha. Men en sak vet jag. Sjukförsäkringar är till för friska människor. Tydligen.

När jag var liten och min mamma och pappa skulle skaffa sjukförsäkring till mig, så gick det inte. För att jag var i för stort behov av sjukhus. Jag var en för stor risk. Det fanns ju risk för att de skulle åka på att få betala massor för lilla mig. Så jag fick ingen sjukförsäkring, trots att jag verkligen skulle behövt en.

Så lät det åtminstone från de flesta. Jag måste erkänna att jag inte har den blekaste om vilken försäkring jag har (om jag ens har någon...), men inte har jag då fått papper från de där "vanliga" försäkringsbolagen någon gång.

Tänk om världen vore så bra att sjuka kan få en sjukförsäkring som alla andra. Utan krångel. Men jag har fått lära mig att man inte kan få allt här i livet. Och jag har klarat mig bra. Trots allt!


Nyaste klippet


Halva reapriset. Och oj så bra de satt dessutom. 100 kronor, tjihoo!

Problem är till för att lösas

Fick ett riktigt positivt samtal idag. Jag fick lärlingsplatsen hos ett företag jag var på intervju hos förra veckan. Känns riktigt kul att få chansen och visa vad jag går för. Jag ger mig inte i första taget.

Just nu sitter jag och peppar med Sean Banans "Sean den förste banan". Grym låt om jag får säga det själv.
För övrigt skulle jag börja på måndag, men jag kom på att jag hade halkkörningen inbokad då. Och väntetiden på halkkörningen är så sjukt lång, så jag ringde och frågade om jag kunde få börja lärlingstiden på tisdag istället och självklart kunde jag det. Kanoners serrö!

Nu ska jag gå och höra hur det gått för bror på mönstringen. Hejsvejs!

Baka baka liten kaka

Förra veckan bakade jag wienerbröd för första gången, med lönnsirap och nötter. Jag tyckte de blev lite misslyckade och degiga, men övriga familjen tyckte de var jättegoda, så jag vet inte hur jag ska tolka det. Jag kanske hade oturen att ta det enda som smakade deg och knappt alls smakade sirap och nötter. Vad vet jag.

Åter till saken, jag gillar att baka, och jag hittade alldeles nyss ett recept på en chokladkaka med nötter och apelsin, och den skulle dessutom vara lite nyttigare, så det är ju inte helt fel. Den ska jag testa baka någon dag. Inte för att jag bryr mig särskilt ofta om vad jag stoppar i mig, eftersom ingenting ändå syns på min lilla smala kropp... Men ibland kan man ju tänka lite nyttigare, bara för hälsans skull. Så kan man äta fettigt sen så jag kan gå upp i vikt. För det vill jag göra.
Say what? Första tjejen som vill gå upp i vikt eller?

Förmodligen, de flesta tjatar ju om att gå ner i vikt. Fast de är smala redan. Förstår inte det jag.
Nu ska jag skriva lite personliga brev och söka lite jobb så det kan bli någon ordning på min vardag någon gång.