Fräsmorrgrr

Just nu är jag inte glad på min lilla Kiwifrukt. Jag har märkt ett bra tag att hon luktat lite bajs. Så tänkte jag idag att nu ska jag fasen ta och borsta igenom pälsen ordentligt, för det måste vara nån skit där någonstans. Så jag börjar lite lugnt borsta henne. Och PANG, från ingenstans, så hugger hon... Snyft, blod som droppar från fingret, arga ord som ekar i hallen, svansar som viftar mer bestämt än någonsin.
 
Hon blev arg helt enkelt. Och nu är jag arg. För att jag blöder på mitt finger och har några rivsår över hela handen. Ajabaja kissemiss, inte slåss!
 
 
Nu har jag avreagerat mig, så nu är jag nästan glad igen. Men jag vill fortfarande inte ha en katt som luktar bajs, för det är fan inte fräscht. Så jag får väl ta tjuren i hornen och göra ett försök till, med handskar på :)
 
"Hitta bajset" blir alltså mitt fredagsnöje!

Du älskade snö

Snön yr utanför fönstret och jag är helt lyrisk. SNÖ!! Jippiii! Snart är det jul!
Eller ja, det är ju 24 dagar kvar, men vafan. Och jag föredrar att inte kalla det julafton, istället heter det EMMAS 20-ÅRSDAG JAOOOO!! Systemetmyndig, here I come.
 
Annars då? Ingen big deal liksom. Pepparkaksbak i morgon plus sticka raggisar med Ankan och Annbritt, bockinvigning + box + ki balans på söndag. Bra helg detta :)
 
Fotboll och pizza i morgon är inte heller att förglömma. Tjotjo, nu ska jag snart ut i snöovädret och pulsa mig till bilen för att ta mig till stan och äta mumsmumslunch och sen till Lernia för att plågas lite. Sånt är livet!

Välkommen till IT-Wajkii

"Oj, ja då har jag ringt fel..."
"Vänta lite, du kan få rätt nummer, för du ska till it-service va?"
 
Det där är vardagsmat. Fast det var ett tag sedan sist måste jag säga. Men så idag... Pang, ett samtal!
Det sista tjejen säger innan vi lägger på är "ha en trevlig dag och hoppas du slipper fler samtal idag, då!"
Jag tackar och hälsar henne en trevlig dag tillbaka. Sätter mig och återgår till frukosten, tänker inte mer på det. Sen går det kanske 20 minuter, så ringer det igen.. Kaboom, samtal nummer två!
 
Jag tror jag ska börja svara "välkommen till it-service" istället för "hej det är Emma". Vem vet, jag kanske kan hjälpa dem. Troligtvis inte, men man vet aldrig.
 
Så, om någon som jobbar inom Landstinget läser detta vore jag evigt tacksam om ni kunde skriva dit riktnumret på alla era lappar över numret till IT-service. Vi börjar liksom bli lite less på alla samtal. Det har liksom pågått några år nu...
 
Den andra tjejen som ringde avslutade samtalet med "det måste suga att ha ert telefonnummer alltså, ha en bra dag!"
Det har hon lite rätt i :)

Nattamacka

Efter dagens spinningpass åkte jag hem och tog en frukt och två knäckemackor. Tänkte att det kunde vara bra att fylla på skafferiet liksom. Sen kikade jag tv och tog det allmänt lugnt innan jag bestämde mig för att inta duschposition. Så det gjorde jag. Håret behövde en tvätt, så det blev en lång dusch.
 
När jag kom ut från duschen var klockan halv elva. Jag satte mig och kollade mer tv och helt plötsligt blir jag attackerad. AV HUNGERN!
Den slog till när jag minst anade det... Pang! Kaboom!
 
Men jag är lat. Men tanken slog mig "oj oj oj, en ostfralla med sallad, ost och gurka... Tänk va gott det skulle vara!"
 
Nu hade ju vi inga frallor såklart. Men jag bestämde mig för att om jag skulle kunna sova sen så var jag tvungen att ta tag i problemet och göra en macka till min lilla mage nu.
Så nu sitter jag här med min extra stora tekaka med ost och gurka. Förbannat gott!
 
Eller nu ljög jag. Den är slut. Den tog slut fort. Jag är snabb. Eller var väldigt hungrig. Jag tror på det senare. Nu är jag mätt!
 
Och med det säger jag god natt för idag. I morgon väntar besök på ams, kanske lite julklappsshopping och slutligen mysimys med Sebastian hela kvällen :)

... "det är Annie jag pratar med, va?"

Ringde en tjej från Bingolotto nyss. Jag svarade, lyssnade på allt tjaffs hon kom dragande med om förmåner hit och dit och extradragningar och fan och hans moster. Jag tänkte precis säga att jag inte var intresserad när hon slutligen frågar "för det är Annie jag pratar med va?"
"Öööh, nä!" Pjuh, räcker telefonen till mamma som snabbt säger att hon inte är intresserad innan stackars tjejen behöver dra hela historien igen. Och så lägger de på.
 
Varför inte börja med att fråga vem hon pratar med? INNAN hon drar hela sitt försäljartjaffs.
Men hon kanske inte har gått den kursen i telefonförsäljning än :)
 

Hon, han, den, det... HEN

Jag blir lite allergisk av ordet hen. Vet du inte vad du är för kön, ta en titt neråt så ser du!
Men det var inte det jag skulle skriva om. Bara ett litet sidospår.
 
Mitt inlägg ska handla om kläder. Speciellt barnkläder. Är du tjej ska du gilla rosa, lila, hästar, prinsessor, hjärtan, katter o.s.v. Är du kille ska du gilla blått och bilar. Tänk om jag är tjej och gillar bilar då? Men ändå gillar rosa? Eller om jag hatar rosa, men vill ha hästar? Eller är kille och gillar rosa men gillar bilar?
Och vem fan har sagt att tjejer måste ha klänning och att bara killar får ha tröja och byxor?
 
Om ni nu vill ha ett jämställt samhälle, vafan bestämmer ni vad barnen ska leka med och ha på sig utifrån könet då för?
 
Jag är tjej (tro mig, jag har tittat. Helt klart tjej!)
Jag gillar blommor, jag hatar prinsessor (förutom Trassel, men det är för att hon blir tillsammans med Mumsmums), jag ogillar ljusfjollrosa, mina största favoritfärger är lila och blått, jag hatar bilar men en liten söt, ljusblå bil vore coolt.
Jag gillar katter, men vill inte att de sitter på mina kläder, jag har inga som helst problem att gå ut i lilablå tights, rosa tröja och gröna skor. Det var för övrigt en blandning jag precis kom på och som jag måste testa någon gång.
 
Jag gillar i övrigt skrikiga färger och skulle lätt kunna sätta en chockrosa tröja på min framtida son. För det är ju oftast det som är problemet. Att folk är rädda för att deras lilla manliga son ska bli gay för att de sätter på honom en rosa tröja. Blir han gay är det knappast den rosa tröjan som påverkat honom. Och för att förtydliga: jag är inte emot bögar :)
För mig skulle hela världen få vara bögar. Eller ja, killarna alltså. Fast Sebbe får gärna förbli hetro, för annars blir jag singel, och det vill jag inte.
 
Tack för mig. Klockan är nu halv fyra, det här är ekot!

Inte på topp

Mamma är bra att ha ibland. Hon öser fika över på mig när jag inte är glader. Nu så här i efterhand känner jag att det hade varit roligt om jag släpat mig iväg på träning nu på kvällen. Det borde dessutom vara pass under hela dagarna. Men det är ju inte möjligt, eftersom vanligt folk jobbar då.. Men kan de inte tänka på mig lite :)
 
Jag är fruktansvärt uttråkad och ska nu smälla i mig massa fika och fundera över alla julklappar som ska köpas. Dagens stadstur var ju relativt värdelös, för den gav inte särskilt mycket. Men på't igen någon dag bara. Jag får vässa mina geniknölar och tänka ut något riktigt smart!

Jag hoppas på en vändning snart

Just nu är jag nere i en liten grop eller nåt. Jag sitter i soffan, så jag sitter inte i en grop på riktigt, bara mentalt. Ifall ni blev lite tveksamma liksom.
 
Men min lilla grop handlar om arbete... såklart, vad annars^^
Jag har tappat motivationen helt. Och ändå sitter jag och sliter med ett personligt brev. Hur bra är inte jag? Anställ mig för sjutton, jag gör ett kanonjobb!
 
Tror ni mig inte, så anställ mig så jag får bevisa att jag har rätt :)

Hej! Jag kommer från vanliga människor :)

Shopping på stan med Olivia tidigare idag och sen yoga nu på kvällen. Oj, jag är trött. Jag skulle nog inte påstå att det var shoppingen som tog musten ur mig, men det kanske ni förstod. Men man vet aldrig, det finns många som blir trötta av att shoppa, men jag är inte en av dem. Kan vandra omkring och drömma länge. Ännu längre när jag får en runda inne på Ohlssons.
 
Börjar fundera på alla julklappar. Spännande värre.
 
Svamlar som bara den. Hittar på fler och fler orsaker till att skjuta upp duschen en liten stund till. Orkar inte. Hur fasen kan man bli så lat efter ett träningspass?
 
Det har jag tyvärr inget briljant svar på, så jag lämnar frågan obesvarad :)
 
För övrigt tänkte jag bara hälsa att tårta är förbannat gott!
 

Måndag

Jag går fortfarande och småfnissar åt Johans show i lördags. Jag är besviken på recensionen han fick i GD. Den var lite snål tycker jag. Men smaken är som baken.
 
Jag har kommit fram till att mina favorit-komiker är Johan Glans och Magnus Betnér. Skaplig skillnad på de två. Magnus skriker ut att alla är dum i huvudet, medan Johan säger lite tyst att han är dum i huvudet. Jag har nu sett båda live och jag måste säga att jag gillar bådas stilar. Jag ogillar dock att Magnus på senare tid börjat hälla i sig massa öl under showerna. Jag känner mig lite gammal när jag säger det, men jag känner att fokuset går till hans öl lite då och då...
 
Så där ligger Johan på plus!
 
För övrigt är det måndag idag. Det visste ni inte va...
Ikväll blir det yoga med Olivia igen. Nivå två denna gång, undra hur det är. Men kul blir det!
 
 

Grattis bror

Idag var det släktkalas för Filip. Trevligt som vanligt. Min kusin är numera höggravid och kan föda vilken sekund som helst. Mysigt! Värsta babyboomen!
 
Jag fick för mig att testa mitt nya nagellack. Och piffa upp mig lite. Gäller ju att ta chansen när den ges liksom. Nagellacket var kanonsnyggt. Helnöjd!
En aning dålig bild, men nagellacket är ett rosaorangefärgat lack och sen ett glitterlack. Två i ett liksom. Så jag testade båda och kaboom, jag är nöjd!
 
För övrigt måste jag säga att jag diggar mig själv på bild... Haha jag ser ut som ett rikspucko :D

Jag saknar ord

Det är precis som rubriken säger. Jag saknar ord. Johan Glans. Johan Glans... JOHAN GLANS!
 
Helt sinnessjukt mycket har jag skrattat. Tårarna har sprutat vid flertalet tillfällen och munnen är fast i ett fånigt megastort flin som suttit fast i timmar nu. Och har jag en lycklig pojkvän? Som jag har!
 
Jag kan ju säga så mycket som att de två stolarna som var tomma bredvid oss... Jag vill skicka en hälsning till er som hade köpt de biljetterna och inte dök upp. Ni gjorde ett STORT misstag! Jag skulle gråta om jag var ni. Det brukar ju heta att "det man inte vet, lider man inte av", men jag talar om för er: ni missade något otroligt roligt!! Så nu vet ni. Så då kan ni lida lite :)
 
För övrigt måste jag säga att Johan såg väldigt liten och kort ut. Som han själv påpekat någon gång förut. Men nu fick även jag uppleva det på riktigt.
 
Avslutningen var fenomenal. Klassisk. Mer säger jag inte!

Åh, du härliga dag

Idag är dagen med stort D. Johan Glans ska få oss att skratta ikväll. Jag har höga förväntningar, men hoppas han överträffar dem!
 
Dagen började med ett lugnt och avslappnande yoga-pass. Helt perfekt. Men trött blev man. Därefter blev det en lång dusch och en riktigt god lunch innan vi begav oss ut på äventyr. Det ska bakas tårta i Wikebyn, och mamma kunde inte hitta hasselnötsmassa på någon affär, så vi åkte till Willys, sen ICA Maxi och sist, men inte minst Citygross. Tredje gången gillt som man brukar säga, för Citygross hade. De andra verkar ha bytt ut Hasselnötsmassan mot nötcreme, vilket inte är samma sak, enligt min mamma.
 
Nu ska jag hålla tummarna för mitt odds som jag spelade idag, och pussas lite på Sebastian :)

.

Idag är ingen bra dag. Jag vet inte varför, men mitt humör är nertryckt i botten. Var till jobbcoachen tidigare idag och det gav ju inte särskilt mycket. Trist nog, jag hade hoppats på ett litet framsteg, men icke.
 
Tur jag får umgås med världens finaste pojkvän och världens bästa vän ikväll iallafall. Har köpt chips och dipp som jag ska smälla i mig också, mums! Och så blir det tacos till middag. Så jag tror fortfarande det finns hopp för en lyckad kväll. Eller jag vet, snarare. Kan inte bli dåligt med detta sällskap!
 
Så, nu har jag skrivit av mig lite, känns redan bättre.

På lördag smäller det

På lördag är det dags. Som vi väntat. Som Sebastian längtat. På lördag kommer Johan Glans till Gävle. Och är jag inte en fantastisk flickvän som fixat biljetter? Vi har väntat och väntat, i ett halvår ungefär.
 
Det där med speciella presenter är för övrigt väldigt roligt - både för den som får presenten och för den som köper. Att se Sebbes min när han öppnar kortet och ser biljetterna. Väldigt härlig känsla gav det i lilla magen. Att sedan se hans förvåning och glädje när han upptäcker att något gömmer sig bakom biljetterna. Oslagbart.
 
För bakom biljetterna satt nämligen ett kort från självaste Johan Glans, som hälsade Sebastian välkommen till showen. Leendet som spred sig i hans ansikte när han såg det kortet är oslagbart. Älskade du <3

It's dark and I'm alone

Min älskade Kiwi är mörkrädd. Eller så känner hon av någon ande eller energi i huset. Hon ville absolut inte gå in i köket och äta när lampan var släckt. Men när jag tänt och stod där inne kunde hon slappna av och äta. Men hon slängde några oroliga blickar mot rummet innanför köket. Jag undrar om hon ser något som inte vi andra ser. Det får jag aldrig veta, jag kan bara spekulera.
 
Nu ligger hon i soffan och stirrar framför sig med helt vidöppna ögon... Åh, om hon ändå kunde prata och berätta vad hon tittar och tänker på. Lilltuffsan då. Blir ju nästan lite orolig och rädd själv när jag ser henne :(

You raise me uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Dagens träningspass avklarat. Avslutades med lite allsång (eller vad man nu ska kalla det...). Oerhört vackert.
 
Men innan träningen var det mumsig middag som gällde. Marinerad kycklingfilé, pommes, bea och tzatsiki. Nomnomnom. Massa snack om allt som finns att prata om. Gamla pojkvänner, nya pojkvänner, våra älskade katter, spöken o.s.v. Helt vanliga samtalsämnen för två 20-årstjejer!
 
Nu är det dags för lite gofika och stickning.
 
Jag och Jessica, dansandes, får avsluta detta lilla inlägg. Det där danshumöret är jag på nu!

Måndagslyx

I morgon är det måndag. För många är det en jobbig dag. Första dagen på en ny arbetsvecka o.s.v. Men för mig är den som vilken annan dag som helst. Och för att lyxa till det lite extra så blir det ett aerobicspass på kvällen, och som om inte det vore tillräckligt så blir det finmiddag på Buddys innan träningen!
Såg för övrigt nu att det stod endast för avhämtning, så det får väl bli Buddys på stan då!
Men vad gör det... fem kronor dyrare, men det drabbar ingen fattig. Eller.... Hehe!

Träningsnarkomanen är på g

Jag har börjat träna. En hel del. Men det blir så när man hittar ett väldigt trevligt träningssällskap som gillar att träna ofta. Så ikväll kör vi Ki balans. Har aldrig testat det förut, men det låter spännande. Typ lite yoga-stuk, fast lite mer fartfyllt och kraftfullt tror jag.
Spännade och roligt ska det bli åtminstone. Tagga!
 

Avslappnad stil

Min lilla Kiwifrukt är inte som alla andra katter... uppenbarligen. Helt sjuk, men så förbannat söt så man får ont i magen när man ser henne!

Tjuvtittat

Inte nog med att jag kan sy, jag är en jävel på att sticka också!
Just nu är projektet en tröja i vitt och lila, med en aning glitter i båda färgerna. Skitsnyggt serru!
För er som inte svarat på min enkät, gör det är ni snälla!
Starta enkät

Min nya vän Diana

Jag har ju berättat att jag köpt en provdocka. Den heter Diana. Det är inte jag som döpt den, för då skulle den heta Gertrud eller något liknande. Nej, den heter faktiskt Diana.
 
Men lilla Diana såg så naken och ensam ut, så jag klädde på henne mitt linne som ligger och väntar på att få bli färdigsytt. Genast såg det lite bättre ut!
Döm själva, men visst fasen blev hon lite stiligare!

Underbara, bästa vän

Idag har jag äntligen fått umgås med fina Jessica igen. Spelat Mario Party och snackat massa skit om allt mellan himmel och jord. Och så har vi sprättat och nålat lite på hennes nya klänning som hon köpte i Jesusland. Skoj ser ni!
 
Nu sitter jag uppkrupen i sängen och kollar fotboll. Mindre kul kanske, men är ju dags att sova snart. Jobbcoach i morgon, heja heja. Jag hoppas hoppas hoppas att det ska ge någonting och inte bara vara en typisk ams-aktivitet utan mening, bara för att man ska göra något.
 
Nej, nu är det dags att återgå till tv-tittandet.

Slut som artist

Jag och Olivia tog oss till Friskis igår och tränade lite Box... Oj oj oj, va jobbigt! Men fantastiskt roligt! Vi blev dessutom lite tidningskändisar, då vi svarade på en fråga till nästan Friskisnummer. Mindre smickrande bilder (trots att de togs INNAN träningen...)
 
Idag hade jag förväntat mig tokmycket träningsvärk. Vaknade och insåg att det inte kändes något särskilt, mer än lite småtrött i armarna... Men det brukar ju vara värst andra dagen, så jag får väl se hur kaxig jag är i morgon.
 
Nu känner jag bara att jag mår lite lätt illa och har lite ont i huvudet. Hoppas det går över, för ikväll väntar två träningspass till. Först step och sen rundar vi av med lite yoga! Härligt avslut på dagen.
 
Nu ska jag återgå till mitt personliga brev. Här ska sökas roligt jobb minsann!
 
 

Lycka!

Ibland har man såna där dagar när man bara går runt med ett leende på läpparna och känner att livet leker och jag är bäst i världen och inget kan stoppa mig. Ungefär. Lite den känslan har jag idag. Som ni kanske förstår har jag inhandlat min efterlängtade provdocka. Har även passat på att fixa lite stickningsverktyg.
Life is good.
Bilden är lånad härifrån

Åh, så glad jag blir!

Jag har varit på jakt efter en ställbar provdocka ett bra tag nu, och idag fick jag napp på en av annonserna från blocket.

Den levereras i morgon, och det är bara att hålla tummarna för att skicket är bra. Men annars är det ju bara att säga nej. Men jag hoppas. Det skulle vara en sådan stor tillgång i mitt skapande.

Så nu har jag förstört en present/julklappsidé för min stackars fina mamma som tydligen hade tänkt köpa en till mig.
Men jag kan ju tacka för den fina tanken bästa mamma <3

Påminnelse

Kom ihåg att gärna svara på min enkät. Ta två minuter av era liv och hjälp mig, så kanske jag kan hjälpa er i framtiden :)
 
Starta enkät

Gävle - staden där de mest jävliga bilförarna bor

Blir så trött när jag är ute och åker bil. Gävles befolkning kan inte köra bil. Och blinkers vet de uppenbarligen inte vad det är och vad den används till.
 
Rondeller kan de ju inte heller hantera... Största delen av Gävles bilförare måste tagit körkort under tiden när det inte fanns rondeller i stan, eftersom de kör helt fel. Fast de har ju faktiskt haft bra lång tid på sig att träna...
 
Konstigt nog kör de dessutom alldeles för fort på 50-vägar, men alldeles för långsamt på 110-vägar. Göra omkörningar över heldragna linjer (inklusive dubbelheldragna...) är de bra på också.
Men köra som en lugn och laglydig person, det är det inte många som kan.
 
Nu ska jag inte vara den som är den, men jag skulle definitivt påstå att jag är en bra bilförare åtminstone. Alltid något!

Hjälp mig i mitt arbete

Svara på min enkät på några få frågor och hjälp mig därmed i mitt arbete.
Den handlar om kläddesign och lagning av kläder.
 
Tycker ni frågan om drömplagget är krånglig, så hoppa över den, men svara väldigt gärna på resten av frågorna.
 
Starta enkäten 
 

Äntligen Halloween!

Jag är inte mycket för det där med bus eller godis. Jag är inte heller så inne på själva Halloween-tramset. Men det jag däremot tycker är skönt är att det under Halloween är tillåtet och accepterat för tjejer att klä sig sexigt utan att bli kallad hora eller slampa. Tänk att det ska krävas något så tramsigt som Halloween för att det ska bli så.
 
En gång om året är det alltså tillåtet att klä sig halvnaket och ändå bli accepterad. Det är klart man tar den chansen!
 
Vart man än tittar på maskeradkläder för vuxna tjejer så är det sexiga grejer som gäller. Och jag måste säga att det faktiskt är rätt skoj! Däremot borde det vara okej året runt och inte bara under någon vecka.
Men det är något jag inte orkar bry mig om, för jag är nöjd som det är :)