Hon, han, den, det... HEN

Jag blir lite allergisk av ordet hen. Vet du inte vad du är för kön, ta en titt neråt så ser du!
Men det var inte det jag skulle skriva om. Bara ett litet sidospår.
 
Mitt inlägg ska handla om kläder. Speciellt barnkläder. Är du tjej ska du gilla rosa, lila, hästar, prinsessor, hjärtan, katter o.s.v. Är du kille ska du gilla blått och bilar. Tänk om jag är tjej och gillar bilar då? Men ändå gillar rosa? Eller om jag hatar rosa, men vill ha hästar? Eller är kille och gillar rosa men gillar bilar?
Och vem fan har sagt att tjejer måste ha klänning och att bara killar får ha tröja och byxor?
 
Om ni nu vill ha ett jämställt samhälle, vafan bestämmer ni vad barnen ska leka med och ha på sig utifrån könet då för?
 
Jag är tjej (tro mig, jag har tittat. Helt klart tjej!)
Jag gillar blommor, jag hatar prinsessor (förutom Trassel, men det är för att hon blir tillsammans med Mumsmums), jag ogillar ljusfjollrosa, mina största favoritfärger är lila och blått, jag hatar bilar men en liten söt, ljusblå bil vore coolt.
Jag gillar katter, men vill inte att de sitter på mina kläder, jag har inga som helst problem att gå ut i lilablå tights, rosa tröja och gröna skor. Det var för övrigt en blandning jag precis kom på och som jag måste testa någon gång.
 
Jag gillar i övrigt skrikiga färger och skulle lätt kunna sätta en chockrosa tröja på min framtida son. För det är ju oftast det som är problemet. Att folk är rädda för att deras lilla manliga son ska bli gay för att de sätter på honom en rosa tröja. Blir han gay är det knappast den rosa tröjan som påverkat honom. Och för att förtydliga: jag är inte emot bögar :)
För mig skulle hela världen få vara bögar. Eller ja, killarna alltså. Fast Sebbe får gärna förbli hetro, för annars blir jag singel, och det vill jag inte.
 
Tack för mig. Klockan är nu halv fyra, det här är ekot!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback