Varför gråter inte Emma?

Jag vet inte vad jag vill. Jag vet jag ville.
Jag ville plugga i Umeå. Sy kläder för hela slanten. Men vad händer?
De ställer in kursen... Jag blir så less. När jag äntligen hittar något som jag verkligen vill. Jag vet att det kommer fler chanser, men jag tänker inte vara arbetslös nästa höst, så är det bara. Jag måste ha ett jobb. Jag bara måste. Jävla skit också. Ibland känner man sig så meningslös. Jag söker och söker, men får inget napp.
 
Är jag så dålig?
 
Nu ska jag börja hos en jobbcoach. Arbetsförmedlingen "tvingar" mig. Så jag får väl se det så här: jag får ju något att göra om dagarna och jag får lite rutiner. Men om det ska bli roligt vet jag väl inte. Jag vill ju ha ett jobb, och jag tror att en praktikplats ger mer än vad en jobbcoach gör. Men sen är frågan ska jag välja en praktikplats där jag med största sannolikhet kommer att få jobba lite efteråt, men som inte kommer vara någon längre tid, eller ska jag välja en praktikplats där jag får lära mig något, men som kanske inte leder till något jobb utan bara kan ses som en erfarenhet?
 
Och vilket område vill jag då välja? Jag vet inte. Jag vet inte alls vad jag vill just nu.
Det finns nog många butiker som behöver extra hjälp över jul. Men vill jag verkligen jobba i en butik? Jag vet inte.
 
En sak som åtminstone är säker när det gäller praktikplatser - det finns alldeles för många som utnyttjar praktikanter. Låter dem göra skitjobbet och låter dem stanna så länge de är gratis.
 
Åhå, långt inlägg och vad blev sagt?
 
Jag vill ha ett jobb. Känner du någon som behöver mig? Släng in en kommentar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback